Αέρινη και ελαφριά μους ροδάκινο για επιδόρπιο χωρίς τύψεις. Φτιάξτε την όταν τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους.

Αέρινη και ελαφριά μους ροδάκινο για επιδόρπιο χωρίς τύψεις. Φτιάξτε την όταν τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
424
  • 300 γραμ. ροδάκινα (καθαρισμένα και πολτοποιημένα)
  • 300 γραμ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
  • φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μους ροδάκινο

    Ξεκινάμε βυθίζοντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά να µουλιάσει και να φουσκώσει.

    Τοποθετούµε τα πολτοποιηµένα (πούλπα) ροδάκινα σε κατσαρόλα.

    Προσθέτουµε τo γλυκαντικό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά  να διαλυθεί.

    Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας, στο µείγµα φρούτου.

    Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει για λίγο.

    Χτυπάµε την κρέµα καρύδας στον κάδο του µίξερ µε το σύρµα ή µε µίξερ χειρός σε παχύρρευστη µορφή.

    Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα στο µείγµα φρούτων.

    Απαλά ανακατεύουµε και ισοµοιράζουµε σε 5-6 ποτήρια. Παγώνουμε για να σφίξει.

    Για το σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα φρούτα και αν θέλουμε λίγη χτυπημένη κρέμα.

    Μετά την καταπληκτική μους ροδάκινο, δοκιμάστε και την παρακάτω τέλεια συνταγή με ροδάκινα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται