Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις, ένα τέλειο επιδόρπιο!

Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις, ένα τέλειο επιδόρπιο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
  • αναμονή 1 ώρα
233

Για τη μους σοκολάτα

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα
  • Για το γαρνίρισμα
  • Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 253,5 Θερμίδες
    (kcal)
  • 15,3 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 9,7 Κορ.Λίπη
    (γρ.)
  • 26,5 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 9,5 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό θέλετε.

Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.

Βάζουμε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.

Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.

Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.

Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.

Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.

Δείτε επίσης τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας και αν θέλετε περισσότερες συνταγές χωρίς ζάχαρη θα τις βρείτε όλες εδώ.

Μυστικό

Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ η μους.

Γι’ αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα στο μείγμα.

Απαραίτητη είναι η χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.

Βίντεο

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται