Χωρίς το σιρόπι είναι το ιδανικό κολατσιό των παιδιών ή δυναμωτικό πρωινό και με το σιρόπι μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο γλυκό.

Χωρίς το σιρόπι είναι το ιδανικό κολατσιό των παιδιών ή δυναμωτικό πρωινό και με το σιρόπι μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο γλυκό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
45
  • Για τη μπανανόπιτα
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 140 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. βανίλια υγρή ή κάψουλα βανίλιας
  • 60 γραμ. γάλα
  • 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο (αλεσμένο)
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 300 γραμ. σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • Για το σιρόπι σοκολάτας
  • 50 γραμ. κακάο
  • 140 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 220 γραμ. ζεστό νερό
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • 50 γραμ. βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μπανανόπιτα

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό.

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το λιναρόσπορο και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε.

    Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα.

    Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, το μαλακό βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.

    Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας

    Χτυπάμε με το σύρμα για 1′.

    Τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε τα στερεά υλικά στη μπανανόπιτα, και χτυπάμε για μισό λεπτο να χαθεί το αλεύρι.

    Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα.

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 30 Χ 24 εκατ.

    Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55′, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.

    Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό.

    Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.

    Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ στους 170ºC.

    Για το σιρόπι σοκολάτας
    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας σε κατσαρόλα μικρή και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2′, μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι.

    Εναλλακτικά γεμίζουμε την μπανανόπιτα με μια στρώση πραλίνα και κομμάτια μπανάνας. Ρίξτε το μισό μίγμα στο ταψί, βάλτε την γέμιση φέτες μπανάνα και πραλίνα και καλύψτε με το υπόλοιπο μίγμα.

    Αυτή η μπανανόπιτα με σιρόπι σοκολάτας είναι ένα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε, όπως βέβαια και το παρακάτω.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται