• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
155
  • 1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 2 ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας
  • 1 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.

    Κόβουμε το σκόρδο κατά μήκος και αλείφουμε με την κομμένη πλευρά τις φέτες της μπαγκέτας.

    Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα πινέλο και τις αλείφουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

    Αραδιάζουμε τις φέτες σε ταψί και τις ψήνουμε για 10-15΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

    Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μπολ.

    Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους, το κόβουμε σε μικρά καρέ και το ρίχνουμε στο μπολ.

    Προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές και το ξίδι.

    Ανακατεύουμε (αν θέλουμε αλατίζουμε κιόλας) και βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε φρυγανισμένη φέτα.

    Δείτε και άλλο ένα ωραίο ντιπ για να αλείψετε τις μρουσκέτες σας.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται