• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
21

Υλικά

  • Μερίδες 20 τεμ.

Για τα τρουφάκια

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 συσκ. μπισκότα γεμιστά (154 γραμ)
  • Καραμελόχαρτα για τις τρούφες

Για την αλατισμένη καραμέλα

  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες ανθός αλατιού
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις τρούφες

    Tρίβουμε πρώτα τα μπισκότα σε σκόνη.

    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακινώντας την κατσαρόλα από το χερούλι.

    Προσθέτουμε το βούτυρο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και τον ανθό αλατιού.

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα καραμέλας και να γίνει πυκνή σαν το ζαχαρούχο, για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε την καραμέλα στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε τρούφες.

    Με κουταλάκι παίρνουμε από το παγωμένο μείγμα και το κυλάμε στο μπισκότο.

    Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

    Τις σερβίρουμε σε χαρτάκια.

    Αν σας άρεσαν οι εύκολες τρούφες σοκολάτας, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    Ποιό άλλο κέρασμα σου αρέσει;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται