• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
53
  • 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμ. παπαρδέλες
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) τυρί κρέμα
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος (light κατά προτίμηση)
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παπαρδέλες µε σάλτσα ντομάτας

    Για τις παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας, βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄.

    Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.

    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει με την κρέμα γάλακτος.

    Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.

    Δείτε επίσης τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά με αυγό!

    Μετά τις παπαρδέλες με κόκκινη σάλτσα, ρίξτε μια μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται