• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
81
  • 2 ⅓ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 ⅓ αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 12 λουκάνικα για hot dog
  • ξυλάκια για σουβλάκι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Corn dog (κορν ντογκ)

    Για τα εύκολα σπιτικά corn dog (κορν ντογκ)

    βάζουμε πρώτα σε μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το baking powder, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τα corn dog.

    • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα.
    • Σκουπίζουμε τα λουκάνικα σε απορροφητικό χαρτί, τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι.
    • Τα βουτάμε στο χυλό. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά με τον χυλό. Τα κρατάμε κάθετα να στραγγίζει ο χυλός. Κρατώντας από το ξυλάκι τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι.
    • Τηγανίζουμε για 6-7΄ να ροδίσει η κρούστα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

    Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

    Σερβίρουμε τα corn dog σε λαδόκολλα με μουστάρδα και κέτσαπ. Δείτε τη συνταγή μου για την ωραιότερη σπιτική κέτσαπ εδώ.

    Ετοιμάζετε παιδικό πάρτυ; Δείτε περισσότερες εύκολες και φανταστικές συνταγές εδώ!

    Μια ακόμα ωραία ιδέα για πάρτυ, εκτός από τα καταπληκτικά corn dog, είναι και η παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται