Κουλουρακια πασχαλινα απο την Αργυρω. Συνταγη για ευκολα πασχαλινα  κουλουρακια χωρις μιξερ

Κουλουρακια πασχαλινα απο την Αργυρω. Συνταγη για ευκολα πασχαλινα  κουλουρακια χωρις μιξερ

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
  • αναμονή 20 λεπτά
2506

Υλικά

  • Μερίδες 80 τμχ
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)

Για το διάλυμα

  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουλουράκια πασχαλινά

    Για να γίνουν τραγανά αυτά τα , όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπεικιν παουντερ. 

    Στύβουμε τα πορτοκάλια στον στίφτη.

    Βάζουμε στον κάδο του μιξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη.

    Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης (αναδευτήρας Κ) .

    Χτυπάμε τα υλικά μέχρι  το μίγμα και να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

    Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μίγμα να τα πίνει.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μιξερ και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.

    Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.

    Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο.

    Ίσως να μην το πάρει όλο.

    Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.

    Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.

    Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.

    Πλάθουμε τ σε ότι σχήμα θέλουμε.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψι.

    Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.

    Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται