Αυτή τη σάλτσα γαρίδας, μπορούμε να τη σερβίρουμε σκέτη σαν μεζέ με φρυγανισμένο ψωμί και 1 ποτήρι ούζο ή να τη σερβίρουμε σαν σάλτσα...

Αυτή τη σάλτσα γαρίδας, μπορούμε να τη σερβίρουμε σκέτη σαν μεζέ με φρυγανισμένο ψωμί και 1 ποτήρι ούζο ή να τη σερβίρουμε σαν σάλτσα ζυμαρικών.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
60

Για τη πικάντικη σάλτσα γαρίδας

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πικάντικη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!

    Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες.

    Σιγοβράζουμε για 5΄ και προσθέτουμε το κρασί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

    Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειωθούν τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄.

    Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται