Πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα μαργαρίτα που γίνεται με λίγα υλικά και με λίγο χρόνο.

Πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα μαργαρίτα που γίνεται με λίγα υλικά και με λίγο χρόνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
99

Για τη πίτσα μαργαρίτα

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πίτσα µαργαρίτα

    Κόβουμε πρώτα τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια με ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Τις βάζουμε σε μπολ.

    Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σάλτσα ντομάτας.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

    Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης, σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο.

    Συνεχίζουμε τη συνταγή για πίτσα και προετοιμάζουμε το ψήσιμο.

    Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο.

    Στρώνουμε μέσα το φύλλο.

    Απλώνουμε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι.

    Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, τοποθετούμε την πίτσα και ψήνουμε για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά.

    Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε.

    Για να φτιάξετε την τέλεια πίτσα μαργαρίτα, φτιάξτε τη δική σας χειροποίητη ζύμη, ακολουθώντας τη συνταγή παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται