Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

Μαγείρεμα: 0:25'

Χοντρόκοκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί ειναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Το βρίσκετε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Σας Προτείνουμε

Comments 0
There are currently no comments.

Συνταγές που Αγαπήσατε

Μακαρονάδα καλοκαιρινή με ταλιατέλες-featured_image

Μακαρονάδα καλοκαιρινή με ταλιατέλες

Βασική ζύµη για πίτσα-featured_image

Βασική ζύµη για πίτσα

Σουτζουκάκια με ρύζι-featured_image

Σουτζουκάκια με ρύζι

Κεράσι γλυκό του κουταλιού-featured_image

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Σπιτική λεμονάδα όλο το χρόνο-featured_image

Σπιτική λεμονάδα όλο το χρόνο

Μαρμελάδα βερίκοκο-featured_image

Μαρμελάδα βερίκοκο