Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

Χοντρόκοκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί ειναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Το βρίσκετε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Σας Προτείνουμε

ΤOP συνταγές της εβδομάδας

Κοραλλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο-featured_image

Κοραλλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο...

Λουκανικοπιτάκια – Τυροπιτάκια – Σοκολατοπιτάκια-featured_image

Λουκανικοπιτάκια – Τυροπιτάκια – Σοκολατοπιτάκια

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ-featured_image

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη...

Σκορδάτο κοτόπουλο στο φούρνο με μανιτάρια-featured_image

Σκορδάτο κοτόπουλο στο φούρνο με μανιτάρια

Τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φρέσκες φράουλες-featured_image

Τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φρέσκες φράουλες

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα-featured_image

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα