Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

Μαγείρεμα: 0:25'

Χοντρόκοκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί ειναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Το βρίσκετε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

Μακαρονάδα με γλυκόξινα καλοκαιρινά λαχανικά, κρέμα φέτας και βότανα-featured_image

Μακαρονάδα με γλυκόξινα καλοκαιρινά λαχανικά, κρέμα...

Κεϊμά γιαουρτλού-featured_image

Κεϊμά γιαουρτλού

Εύκολη πίτσα-featured_image

Εύκολη πίτσα

Καρπούζι γλυκό κουταλιού-featured_image

Καρπούζι γλυκό κουταλιού

Ροζ λεμονάδα-featured_image

Ροζ λεμονάδα

Μαρμελάδα βερίκοκο-featured_image

Μαρμελάδα βερίκοκο