Πολέντα (Polenta)

Πολέντα (Polenta)

Χοντρόκοκο αλεύρι καλαμποκιού (μοιάζει η υφή του με το σιμιγδάλι) ή αλλιώς ο χυλός μιας άλλης γενιάς. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα χάθηκε η χρήση του μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι τότε έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί ειναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Το βρίσκετε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Σας Προτείνουμε

ΤOP συνταγές της εβδομάδας

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση-featured_image

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση

Ραβανί (ρεβανί) με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο-featured_image

Ραβανί (ρεβανί) με ινδοκάρυδο και λευκό...

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας-featured_image

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας-featured_image

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο-featured_image

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά-featured_image

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά

Η Αργυρώ προτείνει..

Yummy Hrisla

Φύγαμε