• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
22
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 μεγάλα ξερά (άνυδρα) κρεμμύδια
  • 2 ώριμες ντομάτες χωρίς τους σπόρους
  • 1/5 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάµικο
  • 1/2 φλ. σταφίδα μαύρη
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πολύχρωµη σαλάτα µε πιπεριές

    Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.

    Κόβουμε στη μέση της πιπεριές και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.

    Τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες μισού εκατοστού.

    Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε 5΄ να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5΄.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.

    Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.

    Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε παγωμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν, μάλιστα, μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο γίνεται τέλεια.

    Εάν σας άρεσε αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με πιπεριές, φτιάξτε και τη σαλάτα ψητές πιπεριές φλωρίνης ή τις γεμιστές πιπεριές με τυρί.

    Η πολύχρωμη σαλάτα με πιπεριές, συνοδεύει ιδανικά κρέας και πουλερικά, όπως η παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται