• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
4
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 250 γραμ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
  • Για τη σάλτσα βύσσινο
  • 300 γραμ. βύσσινα καθαρισμένα
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
    Για το γαρνίρισμα
  • λίγη άχνη
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κρέμα

    Ξεκινάμε το μιλφέιγ με σάλτσα βύσσινο, σχίζοντας τη βανίλια και ρίχνοντάς την στην κρέμα γάλακτος να αρωματιστεί για 1 ώρα.

    Έπειτα αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους στην κρέμα και πετάμε το μπαστουνάκι.

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε να σχηματίσει απαλές κορυφές περίπου 2΄-3΄.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχει μία ομοιόμορφη υφή η κρέμα.

    Την παγώνουμε.

    Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.

    Για τα φύλλα

    Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας.

    Το βουτυρώνουμε πολύ καλά.

    Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο.

    Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια).

    Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.

    Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.

    Για τη σάλτσα βύσσινο

    Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά).

    Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το σερβίρισμα

    Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο.

    Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο), πασπαλίζουμε με άχνη, προαιρετικά με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε το μιλφέιγ με σάλτσα βύσσινο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Εσύ ποιο άλλο μιλφέιγ θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται