Για τους λάτρεις του είδους, ψητές ντομάτες στο φούρνο! Τις σερβίρουμε κρύες σαν σαλάτα ή χλιαρές με ψάρι και...

Για τους λάτρεις του είδους, ψητές ντομάτες στο φούρνο! Τις σερβίρουμε κρύες σαν σαλάτα ή χλιαρές με ψάρι και θαλασσινά.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
183

Για τις ψητές ντοµάτες της Αργυρώς

  • 6 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρυγανιά
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις ψητές ντομάτες

    Για να φτιάξουμε τις ψητές ντομάτες στο φούρνο πλένουμε πρώτα καλά τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα.

    Τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και τις ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Τις αλατίζουμε κατά βούληση.

    Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα χτυπάμε όλα μαζί με πιρούνι.

    Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις ψητές ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

    Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 25-30΄, μέχρι να μαλακώσουν.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται