• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
44
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γραμ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. ρύζι
  • 900 γραμ. ζωμό κότας
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι στο φούρνο

    ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά.

    • Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας ν’ αποβάλουν το λίπος τους.
    • Στο ίδιο τηγάνι (αφού το στραγγίσουμε από το λίπος) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για  5΄-6΄, έως ότου γίνει διάφανο.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε τα λουκάνικα με το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
    • Προσθέτουμε και το βραστό ζωμό.
    • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε και το θυμάρι.
    • Βάζουμε όλο το μείγμα σε βαθύ κεραμικό σκεύος.
    • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε για 15΄ στους 180 C στις αντιστάσεις.
    • Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα.
    • Ψήνουμε για επιπλέον 15΄, με το σκεύος ξεσκέπαστο.

    Extra tips 

    • Βάζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι για να αποβάλλουν το λίπος.
    • Λαδώνουμε το ρύζι πριν το βάλουμε στο φούρνο για να βγει σπυρωτό.
    • Η προσθήκη του βραστού ζωμού μειώνει το χρόνο ψησίματος στο μισό.
    • Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά τελευταία στιγμή για να κρατήσει το άρωμά τους.

    Αν σας άρεσε το ρύζι στο φούρνο, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω πιλάφι

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται