• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
507
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 150 ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 225 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. κουβερτούρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

    Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα,

    κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

    • Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.
    • Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι.
    • Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.
    • Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.
    • Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ.
    • Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
    • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει.
    • Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

    Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Μετά τα φανταστικά σοκολατένια μπισκότα, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται