• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
77
  • Για τη μαρινάδα
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. μοσχάρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1/2 φλ. ζωμός κότας
  • 3 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • Για το stir-fry
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο σε στικς
  • 3 κ.σ. κρασί
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 κ.σ. ασιατικό σουσαμέλαιο
  • 2-3 κ.σ. σπορέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ταϊλανδέζικο stir-fry

    Για το ταϊλανδέζικο stir-fry 

    Κόβουμε το κρέας σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας να διαλυθεί το κορν φλάουρ και περιχύνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας κι αφήνουμε στην άκρη για 30′.

    Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

    Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε γουόκ και προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 1′. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Ψήνουμε για 4′-5′.
    Προσθέτουμε το κρασί .

    Προσθέτουμε το μπρόκολο και την πιπεριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 4′-5′ να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 3 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε.

    Τραβάμε τα υλικά στα πλαϊνά του γουόκ και ρίχνουμε στο κέντρο το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να πυκνώσει η σάλτσα.

    Τέλος προσθέτουμε το σουσαμέλαιο και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με ρύζι jasmine ή basmati.

    Μετά το Ταϊλανδέζικο stir-fry, δοκιμάστε την ακόλουθη συνταγή και θα με θυμηθείτε

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται