Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιείστε μανιτάρια, κοτόπουλο ή κρέας και ό,τι έχει μείνει από προηγούμενη μέρα!

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιείστε μανιτάρια, κοτόπουλο ή κρέας και ό,τι έχει μείνει από προηγούμενη μέρα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
95

Για τις ταλιατέλες με μανιτάρια

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 300 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα
  • Όσο κοτόπουλο περίσσεψε
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.

    Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

    Βάζουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Αφήνουμε να βράσει για 10′ σε μέτρια φωτιά.

    Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται