• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
360
  • 1 κεσεδάκι βούτυρο
  • 1/2 φλ. σπορελειο
  • 1 τεμάχιο/ια γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 'Οσο σηκώσει αλεύρι μαλακό (περίπου 600 γρ.)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Γεμιση

    Σε ενα μπολ ανακατευουμε με ενα πιρουνι ολα τα υλικα

    Ζυμη για τυροπιτακια με γιαουρτι

    Βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά.

    Κοσκινίζουμε το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στη ζυμη.

    Ζυμώνουμε έως ότου  να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).

    Την καλύπτουμε  και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.

    Στησιμο

    Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.

    Πιέζουμε ένα ένα μπαλακι ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ.

    Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

    Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.

    Τα αραδιάζουμε  σε λαδωμένο ταψι.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.

    Φανταστικα για ολες τις ωρες ειδικα για τα παιδια

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται