• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
63
  • 500 γρ. χοιρινό
  • 150 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 φλ. ούζο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 15 ντοματίνια μακρόστενα
  • 1 μικρή ζουμερή vτομάτα
  • Φρέσκα μυρωδικά ρίγανη θυμάρι ή φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Στεγνώνουμε το χοιρινό σε απορροφητικό χαρτί.

    Κόβουμε σε μικρά καρέ.

    Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για 2΄- 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.

    Ανακατεύουμε τακτικά.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο.

    Σοτάρουμε για 3΄ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

    Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε τακτικά.

    Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνουμε την τηγανιά με το ούζο και την ντομάτα τριμμένη.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15΄ μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει η τηγανιά σχεδόν με το λάδι της.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην τηγανιά προς το τέλος (το χαλούμι είναι αρκετά νόστιμο τυρί, προσοχή στο αλάτι) και προσθέτουμε τα φρέσκα βότανα κατά βούληση.

    Προς το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε το χαλούμι κομμένο σε μικρά καρέ ανακατεύουμε λίγο για να ζεσταθεί και να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Εσύ ποια καλοκαιρινή σαλάτα θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται