• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
70
  • 5-6 τεμάχιο/ια μετριες πατατες
  • 2 κλων. δενδρολιβανο
  • 2 σκελ. σκορδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιολαδο
  • παρμεζανα
  • αλάτι
  • πιπερι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά.

    Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.

    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 30 λεπτά.

    Στο τέλος του ψησίματος τις βάζουμε για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται