• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
280
  • 4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30Χ22 εκ.

    Το μιγμα

    Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.

    Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.

    Στο ταψι

    Γι αυτη τη δοση λαδωνουμε ενα ταψι 30Χ22

    Στρώνουμε τσαλακωτά, το ενα φυλλο.

    Το ραντιζουμε με ελαιολαδο.

    Το ιδιο κανουμε και με το δευτερο.

    Αφου στρωσουμε και τα δυο φυλλα και τα ραντισουμε.

    Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.

    Τη σκεπάζουμε, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.

    Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. 

    Ραντίζουμε  με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε την πιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται