Τι θα λέγατε για πεντανόστιμα και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, με μια συνοδευτική πάστα που απλά θα σας κάνει να παραμιλάτε! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

Τι θα λέγατε για πεντανόστιμα και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, με μια συνοδευτική πάστα που απλά θα σας κάνει να παραμιλάτε! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
13

Για τα χοιρινά μπριζολάκια

  • 6 χοιρινά μπριζολάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα

Για την πάστα πιπεριάς

  • 2 ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/4 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πάστα πιπεριάς

    Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές.

    Τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι.

    Τα χτυπάμε να γίνουν πάστα.

    Λίγο λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν είναι το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

    Διατηρούμε την πάστα στο ψυγείο.

    Για τα χοιρινά μπριζολάκια

    Ανάβουμε τη φωτιά.

    Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 5΄.

    Τα αναποδογυρίζουμε και βάζουμε στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια.

    Ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.

    Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται