Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε τα πρώτα 6 υλικά αλεύρι, γάλα, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγά στον κάδο με το γάντζο ζυμώματος.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια ζυμώνοντας μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει πια στα χέρια.
Στο τέλος, η ζύμη για μπρίος να μην υπερβαίνει τους 24-25ºC.
Τη βάζουμε σε μπολ.
Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε ψυγείο, όπου θα κάνει το δεύτερο φούσκωμα όσο κρυώνει.
Όταν γίνει το δεύτερο φούσκωμα, τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε σε μπολ.
Τυλίγουμε με μεμβράνη.
Στους 5ºC (ψυγείο) διατηρείται μέχρι την επόμενη μέρα, που δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τις παρασκευές που θα φτιάξουμε με αυτή τη ζύμη.