Σπιτική ζύμη για γλυκιά τάρτα, με υφή και γεύση μοναδική. Απολαύστε την με κρέμα, σοκολάτα, φρούτα και ό,τι άλλο σας αρέσει!

Σπιτική ζύμη για γλυκιά τάρτα, με υφή και γεύση μοναδική. Απολαύστε την με κρέμα, σοκολάτα, φρούτα και ό,τι άλλο σας αρέσει!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
208

Υλικά

  • Μερίδες 1 τάρτα

Για τη ζύμη για γλυκιά τάρτα

  • 175 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο (όχι πολύ παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια)
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • Λίγο κρύο νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη για γλυκιά τάρτα

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι στον πάγκο της κουζίνας.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

    Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύμη.

    Της δίνουμε σχήμα σφαιρικό και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.

    Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.

    Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.

    Γεμίζουμε μέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

    Αφαιρούμε τα βαρίδια και ψήνουμε για 5-10 λεπτά να ροδίσει.

    Την αλείφουμε µε διάλυμά αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί.

    Ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.

    Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε µε την κρέμα που έχουμε επιλέξει.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται