Πίσω

Χυλός για μπακαλιάρο

Επετειακός μπακαλιάρος με κουρκούτι

Είναι λίγοι πλέον αυτοί που ακολουθούν τη σαρακοστιανή νηστεία. Είναι, όμως, πολλοί αυτοί που συνεχίζουν να γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό φτιάχνοντας κουρκούτι – το κουρκούτι είναι χυλός – για μπακαλιάρο. Κάθε σπίτι έχει δική του συνταγή για το κουρκούτι του μπακαλιάρου, μιας και ο μπακαλιάρος με κουρκούτι φτιάχνεται με χίλιους τρόπους. Κουρκούτι μπακαλιάρου φτιάχνουμε με κλασικά, αλλά και με εναλλακτικά μοντέρνα υλικά. Ο μπακαλιάρος με κουρκούτι είναι μια συγκλονιστική ελληνική γεύση, με επετειακό χρώμα. Την 25η Μαρτίου λοιπόν αξίζει τον κόπο να φτιάξετε την συνταγή μου για σίγουρη επιτυχία. Γιατί όταν βάζουμε μπακαλιάρο στο κουρκούτι, θέλουμε στο τέλος να έχουμε την πιο τραγανή μπουκιά, χωρίς καθόλου λάδια. Κι εδώ σας έχω όλα τα μυστικά.

Χυλός για μπακαλιάρο

Ο χυλός ή το κουρκούτι για μπακαλιάρο, σύμφωνα με την συνταγή που σας έχω δώσει, μας δίνει ένα τραγανό, λεπτό, αέρινο κουρκούτι και στο τέλος υπερισχύει η γεύση του μπακαλιάρου, που αυτό είναι και το ζητούμενο. Το κουρκούτι οπωσδήποτε έχει αλεύρι γ.ο.χ., αλλά πολλές φορές έχει και καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι. Η συνταγή που σας δίνω είναι δοκιμασμένη, για να μην κάνετε πειράματα, αφού έχετε το καλύτερο κουρκούτι για μπακαλιάρο έτοιμο.

Μέσα στο κουρκούτι βάζουμε μια διογκωτική ουσία. Ο χυλός για τον μπακαλιάρο μας δίνει αφράτες και τραγανές μπουκιές, με τη χρήση μαγειρικής σόδας, μπέικινγκ πάουντερ, σουρωτής ή μπύρας. Δείτε εδώ ποιες είναι οι διαφορές του baking powder και της μαγειρικής σόδας. Ιδανικά χρησιμοποιήστε παγωμένο ανθρακούχο νερό ή μπύρα για τέλειο αποτέλεσμα. 

Πειραματισμοί με χυλό για μπακαλιάρο

Πολλές είναι οι γεύσεις και τα αρώματα  που μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό για μπακαλιάρο. Βότανα όπως άνηθος, μάραθος, μπαχαρικά όπως κουρκουμάς, πάπρικα, πιπέρι καγιέν ακόμα και τζίντζερ, μπορούν να δώσουν νοστιμιά και ένταση. Μπορείτε να πειραματιστείτε, σε κάθε περίπτωση, και να δώσετε τα αρώματα που θέλετε εσείς.

Όμως, ο μπακαλιάρος με κουρκούτι, ας κρατηθεί παραδοσιακός, τουλάχιστον για την 25η Μαρτίου και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα, θα σας δικαιώσει.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται