Πίσω

Μυστικα για κουρκούτι με μπύρα

 

Κουρκούτι με μπύρα
Θυμάστε τη φορά που επιχειρήσατε, αλλά αποτύχατε, να φτιάξετε κουρκούτι για μπακαλιάρο με μπύρα; Ο μπακαλιάρος προέκυψε πανιασμένος και δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις αφράτες κροκέτες με κουρκούτι από μπύρα που έχετε δοκιμάσει. Με τη σωστή διαδικασία για να ξαλμυριστεί ο μπακαλιάρος, το τηγάνισμα για τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι με μπύρα μοιάζει εύκολο. Φαινομενικά. Γιατί το μυστικό για πετυχημένο μπακαλιάρο βρίσκεται εδώ, αλλά και στο σωστό τηγάνισμα.

Το πρώτο μυστικό επιτυχίας για το  κουρκούτι
Για να φτιάξουμε τραγανό και ταυτόχρονα αφράτο το κουρκούτι, η μπύρα πρέπει να είναι παγωμένη και όχι ξεθυμασμένη. Ο λόγος για τον οποίο το κουρκούτι με μπύρα είναι ακαταμάχητος είναι οι φυσαλίδες στον αφρό της μπύρας. Ανάλογο αποτέλεσμα στον μπακαλιάρο έχουμε, αν, αντί για μπύρα, φτιάξουμε κουρκούτι με ανθρακούχο νερό. Για μπακαλιάρο ακόμη πιο αφράτο, μπορούμε να το ενισχύσουμε προσθέτοντας στο χυλό μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ. Είναι αυτονόητο ότι δε χρησιμοποιείται μόνο για μπακαλιάρο, αλλά και για να φτιάξουμε λαχταριστά τηγανιτά κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Αν, τέλος, προσθέσουμε στο κουρκούτι με μπύρα για το μπακαλιάρο μυρωδικά και μπαχαρικά, αναδεικνύεται σε «πειραγμένο» πικάντικο, ακόμη και εξωτικό πιάτο.

Το δεύτερο μυστικό επιτυχίας για μπακαλιάρο με κουρκούτι
Όλη μας η προσπάθεια και η επιμέλεια να φτιάξουμε ένα σωστό κουρκούτι  με μπύρα, θα πάει χαμένος, αν αμελήσουμε το σωστό τηγάνισμα. Τηγανίζεται πιο ελαφρά σε σπορέλαιο, παρά σε ελαιόλαδο. Ό,τι κι αν επιλέξουμε, πρέπει να φροντίσουμε το λάδι να έχει κάψει καλά. Διαφορετικά, θα καταλήξουμε με μπακαλιάρο πανιασμένο, ενώ για τον ίδιο λόγο θα είναι ωμό στο εσωτερικό. Για να μην καταλήξουμε με έναν μπακαλιάρο υπερβολικά λαδερό, φροντίζουμε να έχει καλυφθεί σωστά το ψάρι από το μείγμα. Η σωστή τεχνική είναι απλή. Βουτάμε για μια στιγμή το ψάρι στο μείγμα, μετά σε παγωμένο νερό και αμέσως μετά στο καυτό λάδι. Το πιάτο που θα φτιάξουμε θα είναι αφράτο και τόσο τραγανό όπως το τρώμε στις ψαροταβέρνες.

Εάν σας άρεσε το κουρκούτι με μπύρα, μη διστάσετε! Φτιάξτε μπακαλιάρο και απολαύστε το!

 

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται