Μάλιστα εκείνες τις μέρες, βρίσκεται ο παστός σε προσφορά, δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να τον απολαύσει στο πιάτο του. Ο παστός μπακαλιάρος έχει χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με το φρέσκο. Παρασκευάζεται ουσιαστικά με ξήρανση και στη συνέχεια αλάτισμα του φρέσκου μπακαλιάρου, αφού προηγουμένως έχει αφαιρεθεί η σπονδυλική του στήλη και το κεφάλι. Με μία γρήγορη αναζήτηση βλέπουμε ότι ο παστός μπακαλιάρος δίνει ποικίλες συνταγές και η Αργυρώ έχει πολλές να προτείνει. Παράλληλα, η τιμή του παστού μπακαλιάρου μας δίνει την δυνατότητα να πειραματιστούμε μαγειρικά. Προσοχή χρειάζεται μόνο στη συντήρηση του παστού μπακαλιάρου, ώστε να μην αποκτήσει δυσάρεστη οσμή.