Θράψαλα

Υπάρχουν πληθώρα συνταγες και είναι ιδιαίτερα αγαπητές.

Αποτελεί ένα θαλασσινό που είναι ιδιαιτέρως αρεστό μιας και μοιάζει τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση με του καλαμαριου. Συνταγες με τηγανητα   υπάρχουν αρκετές και παρασκευάζονται στα ελληνικά νοικοκυριά σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο. Συνταγες  μπορεί εύκολα κανείς να βρει στο διαδίκτυο, αποτελούν ένα απολαυστικό γεύμα. Μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμα και αυτούς που δεν προτιμούν στην διατροφή τους τα θαλασσινά. Η πιο εύκολη είναι όταν απλώς τηγανίζονταισ υνήθως τα πλοκαμια του  προτιμώνται .

Συνταγές με θράψαλα

Θραψαλα γεμιστα  ή κομμένα  τηγανητά με λαχανικά είναι ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά και νόστιμο. Μία άλλη εκδοχή είναι κοκκινιστά ή ακόμα και στιφάδο. 

Όπως κάθε θαλασσινό, έτσι και αυτα με ρυζι και με πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά, που λατρεύεται τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους. Ακόμα, το τηγανητο  συνοδεία μιας  δροσερής σαλάτας, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Εννοείται μπορούν να γίνουν γιαχνί ή ακόμα καλύτερα να συνδυαστούν με σπανακι και να είναι ένα άκρως γευστικό πιάτο. Ολόκληρα συνήθως γεμίζονται με λαχανικά και μυρωδικά και στην συνέχεια ψήνονται στη σχάρα.

Τέλος, τηγανητα με λεμoνι είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να απολαύσει κανείς ένα τέτοιο θαλασσινό. Θυμήσου, πως πριν το τηγάνισμα καλό είναι να τα αφήνουμε  κομμένα σε ένα μπολ με μαγειρικη σοδα προκειμένου να μαλακώσουν.

Tip: Για να καταλάβουμε πόσο φρέσκα είναι τα θραψαλα που προμηθευτήκαμε μπορούμε αφαιρώντας το δέρμα τους και βλέποντας το χρώμα της σάρκας να καταλάβουμε. Αν το χρώμα είναι λευκό, τότε μιλάμε για ένα φρέσκο προϊόν. Όσο πιο πολύ κοκκινίζει η σάρκα, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι το θράψαλο.

https://www.argiro.gr/2015/09/thrapsala/