Θράψαλα

Τα θράψαλα

Για θράψαλα υπάρχουν πληθώρα συνταγές και είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Το θράψαλο αποτελεί ένα θαλασσινό που είναι ιδιαιτέρως αρεστό μιας και μοιάζει τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση με του καλαμαριού. Συνταγές με τηγανητά θράψαλα υπάρχουν αρκετές και παρασκευάζονται στα ελληνικά νοικοκυριά σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο.

Τα θράψαλα, αποτελούν ένα απολαυστικό γεύμα, μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμα και αυτούς που δεν προτιμούν στην διατροφή τους τα θαλασσινά. Η πιο εύκολη συνταγή είναι όταν απλώς τηγανίζονται. Συνήθως τα πλοκάμια του θρύψαλου προτιμώνται για τέτοιες συνταγές.

Συνταγές με θράψαλα

Θράψαλα γεμιστά στο φούρνο ή κομμένα  τηγανητά με λαχανικά είναι ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά και νόστιμο. Μία άλλη εκδοχή είναι κοκκινιστά ή ακόμα και στιφάδο.

Όπως κάθε θαλασσινό, έτσι και με τα θράψαλα με ρύζι και με πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά, που λατρεύεται τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους. Ακόμα, το τηγανητό θράψαλο συνοδεία μιας  δροσερής σαλάτας, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Εννοείται μπορούν να γίνουν γιαχνί ή ακόμα καλύτερα να συνδυαστούν με σπανάκι και να είναι ένα άκρως γευστικό πιάτο. Ολόκληρα συνήθως γεμίζονται με λαχανικά και μυρωδικά και στην συνέχεια ψήνονται στη σχάρα.

Τέλος, τηγανητά με λεμoνι είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να απολαύσει κανείς ένα τέτοιο θαλασσινό. Θυμήσου, πως πριν το τηγάνισμα καλό είναι να αφήνουμε τα θράψαλα κομμένα σε ένα μπολ με μαγειρική σόδα προκειμένου να μαλακώσουν.

Για να καταλάβουμε πόσο φρέσκα είναι τα θράψαλα που προμηθευτήκαμε μπορούμε αφαιρώντας το δέρμα τους και βλέποντας το χρώμα της σάρκας να καταλάβουμε. Αν το χρώμα είναι λευκό, τότε μιλάμε για ένα φρέσκο προϊόν. Όσο πιο πολύ κοκκινίζει η σάρκα, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι το θράψαλο.
https://www.argiro.gr/2015/09/thrapsala/