Για θράψαλα υπάρχουν πληθώρα συνταγές και είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Το θράψαλο αποτελεί ένα θαλασσινό που είναι ιδιαιτέρως αρεστό μιας και μοιάζει τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση με του καλαμαριού. Συνταγές με τηγανητά θράψαλα υπάρχουν αρκετές και παρασκευάζονται στα ελληνικά νοικοκυριά σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο.
Τα θράψαλα, αποτελούν ένα απολαυστικό γεύμα, μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμα και αυτούς που δεν προτιμούν στην διατροφή τους τα θαλασσινά. Η πιο εύκολη συνταγή είναι όταν απλώς τηγανίζονται. Συνήθως τα πλοκάμια του θρύψαλου προτιμώνται για τέτοιες συνταγές.