Μην «κολλάς» με το φερμουάρ – Φτιάξτο τώρα!

Μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά όταν κολλήσει ή χαλάσει δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και για το φερμουάρ σου. Εδώ είμαστε για να σου πούμε πώς θα το διορθώσεις.

Κολλημένο
Αν αισθάνεστε σαν να έχει πιαστεί κάπου και δεν μπορεί να κατέβει καθόλου, πάρτε ένα μολύβι και τρίψτε τη μύτη του στα δόντια του φερμουάρ. Δοκιμάστε μετά από αυτό και λογικά  θα λειτουργήσει.
Αν το μολύβι δεν σας βοηθήσει, τότε ήρθε η ώρα του λιπαντικού. Πάρτε ένα σαπούνι ή ένα βούτυρο κακάο για τα χείλη και  ξεκινήστε να το τρίβετε πάνω κάτω στο φερμουάρ , μέχρι να το βάλετε σε όλα τα δόντια του. Αν κολλήσει σε κάποιο σημείο, ανεβάζετε πάνω το φερμουάρ και μετά ξανακατεβάζετε για να λιπανθεί όσο καλύτερα γίνεται.

Δεν κλείνει
Συνήθως, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχει κολλήσει σε κομμάτι υφάσματος. Πάρτε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών και προσπαθείστε να τραβήξετε το ύφασμα από τα δόντια του φερμουάρ.

Αν δεν ευθύνεται το ύφασμα, τότε τσεκάρετε μήπως έχει στραβώσει κάποιο δοντάκι. Αν  δεν θέλετε να αλλάξετε το φερμουάρ, πάρτε ένα μυτοτσίμπιδο -αυτή την πένσα με τις λεπτές και μακριές μύτες- και προσπαθείστε να φέρετε το δοντάκι στη σωστή θέση, ώστε να  κλείσει το φερμουάρ.

BU5dr

 

Δεν ανεβαίνει, γλυστράει συνεχώς και μένει μισάνοιχτο
Πάρτε έναν οποιονδήποτε κρίκο και περάστε τον στον μηχανισμό. Έναν κρίκο από κλειδιά ή από όπου αλλού βρείτε.

Φροντίστε ο κρίκος να είναι μεταλλικός, γιατί ο πλαστικός δεν θα αντέξει! Ανεβάστε το φερμουάρ και περάστε τον κρίκο στο κουμπί του παντελονιού.

Όταν δεν κατεβαίνει στο τζιν  
Συνήθως πρέπει να αφαιρέσετε το μεταλλικό stop στο τέλος του φερμουάρ και μετά να επιδιορθώσετε τα δοντάκια. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην φτιάχνεται. Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που είναι καλύτερα να αλλάξετε το φερμουάρ.

Έσπασε το χερουλάκι που τραβάω το φερμουάρ/ Λύση μόνο για προχωρημένους

Αν πιάνουν τα χέρια σας, έχετε κάποια βασικά εργαλεία στο σπίτι σας και έχετε χρόνο, τότε μπορείτε να κάνετε το δικό σας χερουλάκι για φερμουάρ. Πώς γίνεται; Πάρτε έναν βραχυκυκλωτήρα gel, το οποίο είναι εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί (θα το βρείτε σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών) και ένα μικρό καλώδιο. Περάστε το καλώδιο μέσα από την τρύπα του μηχανισμού του φερμουάρ και μετά πάρτε τις άκρες του καλωδίου και βάλτε τες μέσα στις δύο τρύπες του βραχυκυκλωτήρα gel.

Πάρτε μια πένσα και πιέστε το πάνω μέρος του βραχυκυκλωτήρα έτσι ώστε να κλείσει και να πιάσει τις δύο άκρες του καλωδίου. Μόλις δημιουργήσατε ένα δικό σας χερουλάκι!

 

Μία γυναίκα με εμπειρία στη ζωή, την οικογένεια, τα παιδιά, το νοικοκυριό. Τρελαίνεται για μαστορέματα και πιστεύει ότι τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Θα τη λατρέψετε.

Σας Προτείνουμε