Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για… καλοφαγάδες

Η Ελλάδα κατέχει υψηλή θέση στους αγαπημένους προορισμούς τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, αφού προσφέρει όμορφες τοποθεσίες, τον πιο λαμπερό ήλιο και υπέροχες παραλίες. Βέβαια, η χώρα μας είναι ιδανικός προορισμός όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι τουρίστες την επισκέπτονται και τον υπόλοιπο χρόνο και φυσικά δεν παραλείπουν να δοκιμάσουν τα πιάτα της.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό για τις συνήθειες και τις παραδόσεις ενός λαού, απ’ ότι η κουζίνα του. 

Οι περισσότεροι τουρίστες αγαπούν το ελληνικό φαγητό και μπορούν να το απολαύσουν σε πολλά μέρη του κόσμου. Πουθενά, όμως δεν φτιάχνεται πιο αυθεντικό και πιο νόστιμο, απ’ ότι στην πατρίδα του.

Ας μάθουμε, όμως, ποια είναι τα αγαπημένα τους πιάτα όταν επισκέπτονται τη χώρα μας. Σίγουρα, σας ήρθαν στο μυαλό κάποια από αυτά.

Πρώτο στη λίστα, το σουβλάκι. Αυτό, δεν αποτελεί καμία έκπληξη αφού είναι το νούμερο ένα φαγητό που κάθε τουρίστας θέλει να δοκιμάσει. Όχι, δεν θα δεις πολλούς τουρίστες να περιμένουν στην ουρά για ένα hot dog ή ένα burger. Θα προτιμήσουν το κατάδικό μας σουβλάκι: μπόλικο κρέας με ακόμα πιο μπόλικο τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες μέσα σε μια λαχταριστή πίτα. Αγαπημένο φαγητό, με μυρωδιά που κάνει και τον πιο… λιτοδίαιτο να υποκύψει.

souvlaki

Αν ψάχνετε τουρίστα που έχει επισκεφθεί την χώρα μας και δεν έχει δοκιμάσει χωριάτικη σαλάτα, θα δυσκολευτείτε να τον βρείτε. Η υπέροχη ελληνική σαλάτα συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την νοστιμιά, και προτιμάται πολύ συχνά από τους επισκέπτες μας, καθώς περιλαμβάνει κι άλλες αγαπημένες γεύσεις των τουριστών με ελληνικό χρώμα, όπως είναι οι ελιές, το ελαιόλαδο και η πεντανόστιμη φέτα. Μαζί με ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι, είναι ιδανική για να βουτήξουμε το ψωμί μας και να απολαύσουμε το πιο λαχταριστό ζουμάκι, μια… μίξη από όλες τις γεύσεις του πιάτου.

horiatiki-touristes

Ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών και ο μουσακάς μας ή αλλιώς the greek mousaka. Κιμάς, μελιτζάνες, πατάτες και μπεσαμέλ φτιάχνουν ένα εξαιρετικό και παραδοσιακό πια γεύμα, που κάθε τουρίστας θα δοκιμάσει.

mousaka-touristes

Η Ελλάδα είναι για πολλούς συνώνυμο της θάλασσας. Κάνοντας μια βόλτα στα νησιά και τις παραλίες της, αποκλείεται να μην σου ανοίξει η όρεξη για ψάρια και θαλασσινά. Έτσι, οι τουρίστες μας απολαμβάνουν συχνά ολόφρεσκα ψαράκια, όπως τσιπούρες, μαρίδες και μπαρμπούνια, αλλά και θαλασσινά όπως το καλαμάρι και το χταπόδι. Μαγειρεμένα με πολλούς τρόπους, ψητά, τηγανητά, μαγειρευτά, στιφάδο ή φρικασέ, είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.

psari

Ακόμα μία αγαπημένη γεύση των τουριστών είναι η ταραμοσαλάτα. Για μας, είναι ένα γεύμα κυρίως για περιόδους νηστείας. Για τους τουρίστες, είναι το τέλειο συνοδευτικό για το φαγητό τους ή για να αλείψουν στο ψωμί. Ιδανική για όσους δεν καταναλώνουν αυγά και γαλακτοκομικά.

ttaramosalata-touristes

Τέλος, τα ντολμαδάκια είναι μια ακόμα συνηθισμένη επιλογή των τουριστών. Γεμιστά μόνο με ρύζι ή και με κιμά, φεύγουν γρήγορα από τα πιάτα τους, καθώς αποτελούν ένα τέλειο και γευστικότατο, ορεκτικό πιάτο.

dolmades

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, επιστρέφουν χορτασμένοι στις δικές τους.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε