Πίσω

Κιμας Κοτοπουλο

Ο κιμας κοτοπουλο,

αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή όσον αφορά την κατηγορία των κιμάδων. Ο κιμας κοτοπουλο που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στην ελληνική κουζίνα και δίνει νόστιμες και υγιεινές παρασκευές. Με μια γρήγορη αναζήτηση σε βιβλία μαγειρικής ή και στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να βρει πληθώρα συνταγών  που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Διατροφική αξία-Ποιότητα

Ο κιμας κοτοπουλο έχει συνήθως λιγότερα λιπαρά από άλλους κιμάδες. Αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεΐνης και λιγότερων λιπαρών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι 100 γραμμάρια κοτόπουλου περιέχουν 26 γραμμάρια πρωτεΐνης. Για αυτό άλλωστε το λόγo συνίσταται σε άτομα που βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής καθώς βοηθά στην διαμόρφωση και ανάπτυξη των μυών.

Παράλληλα βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους. Είναι επίσης πλούσιος σε σίδερο, ψευδάργυρος, σελήνιο καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 

Εάν έχει ξινή ή άσχημη μυρωδιά τότε σημαίνει ότι έχει αρχίσει να αλλοιώνεται. Επίσης κοιτάζοντας το χρώμα και την υφή του μπορούμε να συμπεράνουμε την ποιοτική του κατάσταση. Εάν είναι κολλώδης ή έχει γίνει θαμπό χρώμα και δεν είναι πλέον ανοιχτό ροζ χρώμα τότε έχει χαλάσει.

Ο κιμας κοτοπουλο πρέπει να μαγειρεύεται επαρκώς για αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων, καθώς η κατανάλωση ωμού εγκυμονεί προσβολή από σαλμονέλα.

Στη μαγειρικη

Πολλές παρασκευές, δίνουν γρήγορες και εύκολες λύσεις στην καθημερινή μας διατροφή. Χρησιμοποιείται συνήθως για ένα πιο υγιεινό γεύμα. Τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί το τρώνε ευχάριστα. Κάθε παρασκευή μπορεί να εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας σε ένα εορταστικό τραπέζι. 

Μυστικο: Όταν χρησιμοποιείται ο κιμας κοτοπουλο, καλό είναι να προσθέτουμε πλήθος καρυκευμάτων και άλλων αρωματικών υλών, καθώς είναι ο λιγότερο γευστικός από τους υπόλοιπους κιμάδες.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, δείτε ακόμα,

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται