• Αρχική
  • News
  • Gourmeat: Ένα βιβλίο με γαστρονομικά «θαύματα»

Gourmeat: Ένα βιβλίο με γαστρονομικά «θαύματα»

Δύο Θεσσαλονικείς δείχνουν το δρόμο του… δημιουργικού κρεατοσκευάσματος. Τι ακριβώς εννοούμε; Μα τι άλλο από το να συναντιούνται η εμπειρία, το μεράκι, το ταλέντο, η φαντασία, η γαστρονομία, η τέχνη και δύο άνθρωποι που λατρεύουν αυτό που κάνουν.

Οι συγγραφείς-Chef, Λάζαρος Ράπτης & Τάσος Ανδρεάδης, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο μαγειρικής, «Gourmeat»

Δημιούργησαν ένα μοναδικό  βιβλίο που μας ξεναγεί στον κόσμο του Κρεατοσκευάσματος. Με σεβασμό στην πρώτη ύλη, δημιουργούν υψηλής αισθητικής κρεατοσκευάσματα, καθιστώντας τα ξεχωριστά κομμάτια της νεότερης γαστρονομίας μας. Πώς μεταμορφώθηκε το κρέας από κάτι το αισθητικά αδιάφορο, σε πραγματικό στολίδι στις βιτρίνες των σύγχρονων κρεοπωλείων και τι επηρέασε αυτή τη μεταμόρφωση; Πώς εξελίχθηκε η σχέση κρεοπώλη – καταναλωτή και κατά πόσο αυτή άλλαξε τις νέες  διατροφικές τάσεις της αγοράς;

Ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι μέσα από μία ιστορική αναδρομή στο κρέας, με τελικό προορισμό 40 μοναδικές συνταγές  που προκαλούν όλες τις αισθήσεις!

Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε όλα τα GourMeat μυστικά του κρεατοσκευάσματος πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα.

Τι λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

«Γνωρίζω ότι αυτό το βιβλίο  που κρατάτε στα χέρια σας, για τον Λάζαρο Ράπτη και τον Τάσο Ανδρεάδη είναι όνειρο ζωής και προετοιμασίας πολλών ετών  κι αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά. Είναι κατάθεση ψυχής και εμπειρίας.
Καταφέρνει να ενώσει τις μεγάλες τους αδυναμίες, την ζαχαροπλαστική με την μαγειρική και την εξειδίκευση στα μυστικά του κρέατος.
Είναι το μοναδικό στο είδος του  στην ελληνική βιβλιογραφία κι όχι μόνο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον αναγνώστη επαγγελματία όσο και για τον αναγνώστη λάτρη της κουζίνας. 
Τεχνικές, εμπειρία, γνώση, φαντασία και μεράκι πάνω από όλα, από τους δύο συγγραφείς επαγγελματίες που σκοπός τους είναι να μυήσουν κι όλους εμάς. Σας ευχαριστούμε Λάζαρε και Τάσο γι αυτήν την πρωτοποριακή δουλειά. Καλοτάξιδο και καλή επιτυχία». 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε