Πίσω

Μαθε τα μυστικα για : Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Εδώ θα βρείτε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε, να σερβίρετε και να απολαύσετε το κλασικό και αξεπέραστο χωρίς παγωτομηχανή.

  • Όταν το φτιάχνουμε  ταυτόχρονα παγώνουμε ένα μεταλλικό σκεύος – παγωνιέρα στην κατάψυξη, ούτως ώστε όταν βάλουμε μέσα το χτυπημένο, μαλακό, ακόμα, , να μη λιώσει σε κρέμα.
  • Όσο πιο πολύ αφήσουμε, δηλαδή να μην το καταναλώσουμε αμέσως αλλά καλύτερα την επόμενη μέρα, τόσο πιο ωραία σύσταση θα έχει και ενώνονται καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Για να το σερβίρετε  πιο εύκολα αφήστε το για 5′-10′ σε θερμοκρασία δωματίου και βουτήξτε το scoop σε ζεστό νερό πριν πάρετε ποσότητα.
  • Περνώντας τη βάση  από από λεπτή σήτα, πετυχαίνουμε λεία υφή.

Θέλουμε να φτιάξουμε, και δεν έχουμε όμως δική μας παγωτομηχανή, για να χτυπήσει και να το παγώσει ταυτόχρονα και ομοιόμορφα 

Αλλά θέλουμε  να γίνει απαλό και αφράτο σαν και αυτό που βγάζει η παγωτομηχανή.

Μια γεύση ανεξίτηλη που μεγαλώσαμε μαζί της. Η γλύκα της βανίλιας και το άρωμα του κακάο ακόμα είναι χαραγμένα στην γευστική μου μνήμη. Θυμάμαι ακόμα μικροσκοπικά κρυσταλλάκια παγωτού να λιώνουν γλυκά στο στόμα.

Πώς το φτιάχνουμε  χωρίς;

Κάνουμε αυτό που έκαναν παλιά οι νοικοκυρές κι έφτιαχναν το μοναδικό σπιτικό παγωτομηχανή. Ακολουθούμε δηλαδή την παλιά μέθοδο.

Κάθε συνταγή για  παγωτό μας δίνει οδηγίες για υλικά και τρόπο παρασκευής πολύ απλό σε γενικές γραμμές.

Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παρασκευής, παγώνουμε την κρέμα του  στην κατάψυξη ώστε να σφίξει. Να κάνει σώμα, δηλαδή να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Τότε, με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μισοπαγωμένο  να αφρατέψει για 3´-4′.

Ξαναπαγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι πάλι να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και 3 και 4 φορές.  Δηλαδή πάγωμα στην κατάψυξη, αφράτεμα με μίξερ χειρός και ξανά πάγωμα.

Αυτό πρέπει να το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί, βλέποντας και κρίνοντας, κάθε φορά που το βγάζουμε  από την κατάψυξη, την υφή του.

Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας,  να αποκτήσει μια αφράτη και χωρίς κρυστάλλους υφή και να γίνει απαλό και βελούδινο ταυτόχρονα. 

Βέβαια οι καταψύξεις των ψυγείων στα σπίτια μας είναι πολύ δυνατές γι’ αυτό  αν μείνει αρκετές ημέρες σφίγγει.

Αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε κι απολαύστε το  σαν της μαμάς δεν υπάρχει!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται