Πίσω

Η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο και τη δουλειά, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Το πρωινό ξύπνημα και η προετοιμασία, για τις δουλειές και το σχολείο, πολλές φορές σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε ζωολογικό κήπο. Για να βγείτε ασπροπρόσωπες από το όλο εγχείρημα καθημερινά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Ορίστε ένα σημείο στο σπίτι, όπου θα μπαίνουν τα απαραίτητα
Η λύση στο χάος από παπούτσια, σακάκια, τσάντες και βιβλία, που προσπαθείτε να εντοπίσετε πριν φύγετε, είναι ένα συγκεκριμένο σημείο εισόδου και εξόδου, όπως μια ντουλάπα δίπλα στην είσοδο, μια γωνιά με γάντζους ή ένας διάδρομος. “Αυτό το σημείο παραμένει ιερό: παλτά, σακίδια και παπούτσια τοποθετούνται με την είσοδο στο σπίτι εκεί και μένουν εκεί”. Δεν έχει σημασία αν τα παπούτσια δεν έχουν παραταχθεί τέλεια. Το θέμα είναι ότι είναι εκεί. Τα παιδιά χρειάζονται μόνο ένα καθημερινό ζευγάρι παπούτσια δίπλα στην πόρτα. Το σημείο που θα ορίσετε, μπορεί επίσης να γίνει το μέρος για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, να αποθηκεύσετε τα κλειδιά σας και να τοποθετήσετε τα γυαλιά ηλίου, ώστε να μπορείτε να τα αρπάξετε βγαίνοντας.
  • Οργανώστε σωστά το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο

Για να κερδίσετε χρόνο, δώστε τους χρήματα για να αγοράσουν το γεύμα τους μόνα τους. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, φτιάξτε το κολατσιό της επόμενης ημέρας ενώ ήδη μαγειρεύετε. Αν για παράδειγμα μόλις ξεκινήσατε να βράζετε νερό για ζυμαρικά, εκμεταλλευτείτε το κενό και φτιάξετε μερικά σάντουιτς. Αντίστοιχα στο πρωινό, κόψτε παραπάνω φρούτα και βάλτε τα σε μικρά δοχεία για τις επόμενες μέρες.  Ακόμη καλύτερα, μορείτε να βάλετε τα παιδιά να φτιάξουν το κολατσιό τους. Μπορούν να ξεκινήσουν να το προετοιμάζουν (με επίβλεψη) μόλις φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία.

  • Οργανώστε τα ρούχα σας
Εδώ μιλάμε για τη μαμά, και όχι για τα παιδιά. Εάν επενδύσετε λίγη ώρα στην οργάνωση της ντουλάπας σας το σαββατοκύριακο, θα μειώσετε δραματικά την ώρα που χάνετε, ψάχνοντας αναποφάσιστες τι θα φορέσετε. Προετοιμάστε στην ντουλάπα σας 9 έτοιμα συνολάκια ρούχα για τη δουλειά ή casual, που σας αρέσει να φοράτε.

Για το ντύσιμο των παιδιών, δεν ισχύειτο ίδιο! Ναι, θα μπορούσατε να βοηθήσετε το παιδί σας να διαλέξει τα ρούχα του από το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν σας το συνιστούμε. Οι καβγάδες το πρωί δεν θα αποφευχθούν με τους αναποφάσιστους trendy μπόμπιρες. Εάν το παιδί σας μπορεί να ντυθεί μόνο του, συνήθως γύρω στην ηλικία των 4 ετών, απλά αφήστε το. Οι τρελές επιλογές του, θα σας δώσουν πολύ χαρά και είναι μέρος της γοητείας των μικρών παιδιών – μια εικόνα που καθώς μεγαλώνουν χάνεται.

  • Φορέστε το μπουφάν και τα παπούτσια αρκετά λεπτά πριν φύγετε

Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο ώστε να μην αγχώνεστε αν κάτι πάει στραβά, κάτι ξεχάσατε ή συμβεί κάποια απρόοπτη μικροκαθυστέρηση.

  • Πάντα να γνωρίζετε από την αρχή της εβδομάδας το πρόγραμμα 

Κάθε Παρασκευή, κοιτάξτε μπροστά – δείτε και μελετήστε το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας, υπολογίστε χρόνους, εντοπίστε οτιδήποτε προβληματικό και συζητήστε το με το σύζυγό σας. Προσπαθήστε να οργανώσετε και το το δικό σας πρόγραμμα, ώστε να αποφύγετε τον πανικό της τελευταίας στιγμής.

  • Απολαύστε τα πρωινά
Η πιο σύνηθης περιγραφή για το τι ζει μια μαμά κάθε πρωί, είναι το “χάος”. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Το πρωί μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να απολαύσετε τη συντροφιά της οικογενείας σας. Μπορεί με τα ωράρια σας και τις σχολικές δραστηριότητες να μην προλαβαίνετε να καθήσετε όλοι μαζί για βραδινό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να χάνετε το οικογενειακό πρωινό. Είναι από τους καλύτερους ποιοτικούς χρόνους που θα περάσετε μαζί.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται