Πίσω

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο

Κάποιοι λάτρεις του ακριβού και καλού φαγητού, μπορούν να ισχυριστούν ότι ένα καλό γεύμα είναι ανεκτίμητο. Για όλους όσους απλά ονειρεύονται ένα υψηλής γαστρονομίας αλλά και κόστους γεύμα, αλλά και γι’ αυτούς που μπορούν να διαθέσουν ένα πραγματικά υπέρογκο ποσό για να το απολαύσουν, ο παρακάτω οδηγός με τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου, θα φανεί χρήσιμος.

Τα περισσότερα από τα εστιατόρια αυτά, είναι γνωστά για τη μοναδική exclusive εμπειρία που προσφέρουν, τις εξωτικές τους τοποθεσίες, τα σπάνια φαγητά και την ψαγμένη τους ατμόσφαιρα. Είναι παγκοσμίως γνωστά γιατί δεν σερβίρουν απλά ένα γεύμα, σερβίρουν μια μοναδική γευστική και όχι μόνο εμπειρία, που θα μείνει αξέχαστη σε όποιον την απολαύσει!

Beige, στο Τόκυο

Beige, στο Τόκυο

Για να κλείσεις ένα τραπέζι σε αυτό το εστιατόριο που βρίσκεται την καρδιά της πόλης του Τόκυο, πρέπει να κάνεις κράτηση 2 μήνες νωρίτερα. Θα γευτείς fusion γιαπωνέζικη και γαλλική κουζίνα στην ελάχιστη τιμή των 200 περίπου ευρώ το άτομο.

Le Pre Catelan, στο Παρίσι

Le Pre Catelan, στο Παρίσι

Στην καρδιά της πόλης των ερωτευμένων θα γευτείς την πιο φίνα γαλλική κουζίνα σε αυτό το πρωτοκλασάτο εστιατόριο, με 250 ευρώ περίπου κατ’ άτομο.

Misoguigawa, στο Κιότο

Misoguigawa, στο Κιότο

Ένα παλιό teahouse στο κεντρικό Κιότο έχει μετατραπεί σε ένα fusion εστιατόριο γαλλικής κουζίνας με ιαπωνικές επιρροές. Με 300 περίπου ευρώ μπορείς να δοκιμάσεις μια από τις σπεσιαλιτέ τους όπως μοσχαρίσιο φιλέτο με σουφλεδάκια πατάτας ή ψητή κολοκύθα.

Aragawa, στο Τόκυο

Aragawa, στο Τόκυο

Το 2006 το Forbes το ψήφισε σαν το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο. Με 350 ευρώ το άτομο δεν κατέχει πια τα πρωτεία αυτά, μιας και υπάρχουν άλλα, που το έχουν ξεπεράσει στον τιμοκατάλογο. Σίγουρα όμως κατέχει μία από τις πρωτιές, για τα πιο μικρά και ακριβά εστιατόρια, αφού καθίζει μόνο 22 άτομα.

Masa, στην Νέα Υόρκη

Masa, στην Νέα Υόρκη

Όσοι επισκέπτονται το Masa στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, πρέπει να ντυθούν με κάτι άνετο, να έχουν ένα τρίωρο στη διάθεσή τους, καθώς τόσο διαρκεί αυτή η γευστική εμπειρία και το σερβίρισμα των πιάτων που κοστίζουν 350 ευρώ για κάθε άτομο. Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι μαγικά χαλαρωτική και ήρεμη που το τρίωρο σε μερικούς δεν αρκεί.

Gordon Ramssay Restaurant, στο Λονδίνο

Gordon Ramssay Restaurant, στο Λονδίνο

Το ομώνυμο εστιατόριο του διάσημου σεφ, κρατάει επι 14 συναπτά έτη, 3 αστέρια Michelin, κάτι το οποίο είναι μοναδικό και άξιο προσοχής. Το εστιατόριο είναι εξαίρετο και άξιο της φήμης του σκωτσέζου σεφ. Τρώς με κάτι παραπάνω από 400 ευρώ το άτομο.

Restaurant Crissier, στην Ελβετία

Restaurant Crissier, στην Ελβετία

Αναμφίβολα ο ψηφισμένος τοπ σεφ της χώρας, θα δημιουργούσε και το καλύτερο εστιατόριο της Ελβετίας. Αν έχεις να διαθέσεις κάτι παραπάνω από 450 ευρώ, μπορείς να δοκιμάσεις το μοναδικό του σουφλέ με κόκκινα φρούτα ή καλοκαιρινά ψητά μανιτάρια.

Ithaa undersea restaurant, στις Μαλδίβες

Ithaa undersea restaurant, στις Μαλδίβες

Αν θέλεις να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία δειπνώντας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τότε με περίπου 500 ευρώ μπορείς να τη ζήσεις σε αυτό το μοναδικό εστιατόριο. Καθώς θα απολαμβάνεις τα μοναδικά πιάτα μπορείς να χαζεύεις τα πλάσματα του ωκεανού να περνάνε πάνω από το κεφάλι σου.

Restaurant Le Meurice, στο Παρίσι

Restaurant Le Meurice, στο Παρίσι

Αν βρεθείς στην πόλη του φωτός και έχεις κάτι παραπάνω από 550 ευρώ κατ’ άτομο να διαθέσεις για ένα μοναδικό γεύμα, τότε αυτό το εστιατόριο στην καρδιά της πόλης θα σου προσφέρει μια γευστική εμπειρία ζωής. Η πίτα με φραγκόκοτα είναι ένα από τα μοναδικά του πιάτα.

Sublimotion, στην Ίμπιζα

Sublimotion, στην Ίμπιζα

Πρόκειται για ΤΟ ακριβότερο εστιατόριο στον κόσμο καθώς για να γευτεί κάποιος τα πολυτελή εδέσματά του θα πρέπει να διαθέσει μερικές χιλιάδες ευρώ. Μόνο 20 τυχεροί τη μέρα μπορούν να ζήσουν αυτή την εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Ο πιο hitech χώρος που έχει ποτέ φτιαχτεί στην εστίαση.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται