Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετές μπριζόλες, φιλέτα κοτόπουλο, και άλλα κομμάτια κρέατος με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα-ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω. Με αυτό τον τρόπο, τη μέρα που θέλω να μαγειρέψω ένα από αυτά, το βάζω από το προηγούμενο βράδυ στην συντήρηση, έτσι ώστε την ώρα που θέλω να το χρησιμοποιήσω, αυτό είναι έτοιμα μαριναρισμένο και ζουμερό, για να το ψήσω στη σχάρα ή στον φούρνο.
Αξίζει τον κόπο, με το που φέρνετε στο σπίτι τα κρεατικά σας, να αφιερώνετε λίγο χρόνο και να ετοιμάζετε την μαρινάδα σας. Το κρέας θα απορροφήσει την μαρινάδα κατά τη διάρκεια της απόψυξης και με το που γυρίσετε σπίτι θα έχετε απλά ένα ολιγόλεπτο μαγείρεμα. Αυτή η μέθοδος θα αλλάξει δραματικά το καθημερινό μαγείρεμα σας!
Πώς θα το κάνετε;
Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σας σε μία σακούλα τροφίμων, προσθέστε το ωμό κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες, ψάρι ή χοιρινό, κλείστε καλά το φερμουάρ, ανακατέψτε το καλά να καλυφθεί το κρέας, και αποθηκεύστε το στον καταψύκτη. Το μαριναρισμένο κρέας θα διατηρηθεί αναλλοίωτο μέχρι και εννιά μήνες.
Όταν θελήσετε να το μαγειρέψετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την σακούλα με το κρέας στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ, για ασφαλές ξεπάγωμα.
Μπορείτε να το μαγειρέψετε όπως προτιμάτε, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο είναι να το πετάξετε στη σχάρα. Τα μαριναρισμένα κρέατα δεν χρειάζονται περισσότερο από αυτόν που συνήθως ψήνετε τα κρεατικά σας. Δώστε προσοχή να μαγειρευτούν καλά τα κρέατα και αν έχετε θερμόμετρο μαγειρέματος, καρφώστε το στο πιο χοντρό κομμάτι, για κοτόπουλο θέλετε 74°C και 63°C για χοιρινό.