Πώς ανοίγει ένα μπουκάλι κρασί ΧΩΡΙΣ ανοιχτήρι

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί, και με το μπουκάλι στο χέρι ψάχνετε για τιρμπουσόν ή ανοιχτήρι. Και αυτό πουθενά, είτε γιατί κάπου έχει παραπέσει είτε γιατί βρίσκεστε σε άλλο περιβάλλον από το σπίτι σας.

Μην πανικοβάλλεστε και μην χαλάτε τη διάθεσή σας. Θα το απολαύσετε το κρασάκι σας αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βγάλετε το φελλό από το μπουκάλι. Δείτε παρακάτω και διαλέξτε αυτόν που σας βολεύει.

Με σφυρί και καρφιά

Με σφυρί και καρφιά

Καρφώστε 4-5 καρφάκια πάνω στο φελλό σε μία ευθεία, και με την ανάποδη του σφυριού τραβήξτε. Τα καρφιά θα τραβήξουν τον φελλό και αυτός θα βγει. Αν δεν βγει ολόκληρος με την πρώτη, επαναλάβετε τη διαδικασία με τα καρφάκια αυτή τη φορά κάθετα στην ευθεία που σχηματίσατε την πρώτη φορά.

Με βίδα, κατσαβίδι και πένσα

Με βίδα, κατσαβίδι και πένσα

 

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού, βιδώστε κάθετα στη μέση του φελλού τη βίδα. Με μία πένσα ή με μία βάση για καλαμπόκι όπως στη φωτογραφία, δημιουργήστε ένα Τ πιάνοντας το κεφάλι της βίδας και τραβήξτε προς τα πάνω.

Με σύρμα και πένσα

Με σύρμα και πένσα

Πάρτε ένα κομμάτι ατσάλινο σκληρό σύρμα που δεν λυγίζει πολύ εύκολα. Με τη βοήθεια μιας πένσας λυγίστε τη μία άκρη ώστε να σχηματίζεται κάτι σαν αγκίστρι. Σπρώξτε το σύρμα μέσα στο μπουκάλι, περνώντας το χωρίς να τρυπήσετε το φελλό. Στρίψτε το σύρμα ώστε να αγκιστρωθεί ο φελλός και τραβήξτε.

Με συνδετήρες

Παρόμοια μέθοδος με την παραπάνω είναι και αυτή με τους συνδετήρες.

Με συνδετήρες

Πάρτε δύο συνδετήρες και ανοίξτε τους όπως στη φωτογραφία. Περάστε τους μέσα στο μπουκάλι και στρίψτε τους έτσι ώστε να αγκιστρωθεί ο φελλός. ενώστε τους συνδετήρες και τραβήξτε.

Με ένα μαχαίρι

Με ένα μαχαίρι

Διαλέξτε ένα μαχαίρι με σκληρή λάμα που να χωράει να μπει στο στόμιο του μπουκαλιού. Τρυπήστε προσεκτικά κάθετα με το μαχαίρι το φελό και σπρώξτε τη λάμα να μπει αρκετά μέσα στο φελό για να πιάσει καλά. Στρίψτε το μαχαίρι, τραβώντας ταυτόχρονα το φελό. Προσεκτικά για να μην σπάσει ο λαιμός.

Με ένα μαρκαδόρο

Με ένα μαρκαδόρο

Με αυτόν τον τρόπο θα σπρώξουμε το φελό μέσα στο μπουκάλι αντί να προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να κάνετε μια τρύπα στο φελό για να διευκολύνουμε την μετακίνησή του προς τα μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι με στενή λάμα και να διαπεράσετε εύκολα όλο το μήκος του φελού. Με το μπουκάλι κάθετα ακουμπισμένο σε μια στερεή επιφάνεια, πάρτε ένα μαρκαδόρο τέτοιο σε πάχος που ίσα ίσα να χωράει μέσα στο στόμια του μπουκαλιού. Σπρώξτε το φελό προς τα μέσα, προσεκτικά μπορεί να λερωθείτε.

Τέλος, απολαύστε!

Τέλος, απολαύστε!

 

https://www.argiro.gr/2017/11/pos-anoigei-ena-mpoukali-krasi-choris-anoichtiri/