Πίσω

Μυστικά για την καλύτερη βασιλόπιτα τσουρέκι

Αυτές οι μέρες είναι που όλες σας φτιάχνετε τη βασιλόπιτά σας. το ξέρω πολύ καλά ότι αγαπάτε τη βασιλόπιτα-τσουρέκι, γιατί μου στέλνετε πολλά μηνύματα ρωτώντας με ποια έιναι τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Σας τα έχω όλα εδώ, για να μην σας ξεφύγει τίποτα!

Αγαπημένες μου και αγαπημένοι μου, ακολουθήστε τα μυστικά μου κατά γράμμα και απολαύστε την καλύτερη βασιλόπιτα-τσουρέκι της ζωής σας!

Όπως σε όλες τις ζύμες με μαγιά οι θερμοκρασίες των υλικών, ο χρόνος ξεκούρασης της ζύμης και η αναμονή παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο.

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε υγρά υλικά, γάλα ή νερό, πάνω από 35°C βαθμούς για να διαλύσουμε τη μαγιά, γιατί καίγονται οι ζυμομύκητές της και δεν θα φουσκώσει ποτέ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Η επιλογή ολόφρεσκων αυγών και αρωματικού βουτύρου θα δώσει το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι βούτυρο ταιριάζει στη γεύση σας.

Οπλιστείτε με υπομονή και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Εγγυημένα αυτή η αναμονή θα σας αποζημιώσει με την πιο αφράτη και φουσκωτή βασιλόπιτα-τσουρέκι.

Σκεπάστε καλά τη ζύμη της βασιλόπιτας-τσουρέκι όση ώρα ξεκουράζεται, με βρεγμένο πανί, για να παραμείνει μαλακή και να αφρατέψει πάρα πολύ. Προστατευμένη ζύμη κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης ισούται με αφράτο και φουσκωτό αποτέλεσμα, άρα με την τέλεια βασιλόπιτα-τσουρέκι.

Το χτύπημα της ζύμης στο μίξερ πρέπει να είναι συνεχές για να τσιχλώσει.

Χρειάζεται καλό ζύμωμα για να κορδάρει η ζύμη. Για τέλειο αποτέλεσμα ζυμώνουμε με βουτυρωμένα δάχτυλα.

Αρωματίστε τη βασιλόπιτα-τσουρέκι με: μαστίχα, μαχλέπι, κάρδαμο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα εσπεριδοειδών.

Αν θέλουμε να γυαλίζει εξωτερικά η βασιλόπιτα-τσουρέκι, τότε βάζουμε στη βάση του φούρνου ένα σκεύος με βραστό νερό. Αυτή η υγρασία κατά τη διάρκειά του ψησίματος δίνει μοναδικό γυάλισμα στη βασιλόπιτα-τσουρέκι.

Μόλις αλείψετε με το διάλυμα αυγού τη ζύμη, επειδή συρρικνώνεται η επιφάνεια, αφήστε τη για λίγο να ξεκουραστεί και να τεντώσει.

Οι ενώσεις της ζύμης πρέπει να είναι προς το κάτω.

Μπολ με καυτό νερό στο φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος διαπνέει υγρασία με τους υδρατμούς στη Βασιλόπιτα και δίνει γυαλιστερό αποτέλεσμα.

Μην αφήνετε την παρασκευή της βασιλόπιτας-τσουρέκι για την τελευταία στιγμή. Ετοιμάστε την έως και μία εβδομάδα νωρίτερα και αφού κρυώσει καλά τυλίξτε τη βασιλόπιτα-τσουρέκι με μία μεμβράνη και διατηρήστε την στην κατάψυξη. Βγάλτε την από την κατάψυξη μία ημέρα πριν, στολίστε την και θα είναι σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο.

Μην ξεχάσετε να κρύψετε ένα νόμισμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, μέσα στη βασιλόπιτά σας!

Μόλις κρυώσει καλά η Βασιλόπιτα την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας για να διατηρηθεί αφράτη και ολόφρεσκη μέχρι να την κόψουμε (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όχι στο ψυγείο).

Και αν δεν αποφασίσετε να φτιάξετε βασιλόπιτα τσουρέκι, φτιάξτε τη Βασιλόπιτα μου, ακολουθήστε τα Μυστικά για την τέλεια βασιλόπιτα, και όλοι θα πουν, γεια στα χέρια σας!

Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται