Πίσω

3 εκπληκτικές χρήσεις της φλούδας του καρπουζιού

Το καρπούζι είναι το «σήμα κατατεθέν» του καλοκαιριού, ο δε χαρακτηρισμός «βασιλιάς» που του έχει αποδοθεί, του ταιριάζει απόλυτα.

Δροσερό και πλούσιο σε νερό αποτελεί τον πιο νόστιμο τρόπο ενυδάτωσης τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που μας κάνουν καλό.

Και ενώ το εσωτερικό του το καταναλώνουμε, οι φλούδα του συνήθως κόβεται σε κομμάτια και πετιέται.

Υπάρχουν όμως μερικοί πρωτότυποι τρόποι που μπορείτε να την αξιοποιήσετε και το σίγουρο είναι ότι όλοι θα θαυμάσουν τη δημιουργικότητά σας!

Μπολ για φρουτοσαλάτα και για fruit punch

Μπολ για φρουτοσαλάτα και για fruit punch

Κόψτε το καρπούζι στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και καθαρίστε καλά τα υπολείμματα με ένα κουτάλι. Αφού το μπολ σας ετοιμαστεί, μπορείτε αν θέλετε να το διακοσμήσετε με ένα μικρό μαχαιράκι ή να το αφήσετε και σκέτο.

Τοποθετήστε μέσα καρπούζι και διάφορα άλλα κομμένα φρούτα και δημιουργήστε την απόλυτη καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα!

Ή φτιάξτε ένα δροσιστικό punch, χρησιμοποιώντας τη σάρκα του καρπουζιού και τοποθετήστε το μέσα στο μπολ από τη φλούδα του, για ένα εντυπωσιακό ντεκόρ. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μέσα σε ένα μπολ από καρπούζι, μπορείτε να σερβίρετε από το αγαπημένο σας κοκτέιλ μέχρι και γρανίτα!

Κασπώ ή βάζο για τα λουλούδια σας

Κασπώ ή βάζο για τα λουλούδια σας

Στολίστε πρωτότυπα και καλοκαιρινά το τραπέζι σας με αυτά τα καρπουζένια κασπώ! Κόψτε το καρπούζι στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα, καθαρίστε καλά τα υπολείμματα με ένα κουτάλι και με ένα μαχαίρι κόψτε την κοίλη πλευρά, για να δημιουργήσετε μια επίπεδη βάση ώστε να στέκεται το κασπώ. Βάλτε μέσα το γλαστράκι ή το βαζάκι με τα κομμένα λουλούδια και έτοιμο!

Ανακούφιση για το ερεθισμένο δέρμα και την ακμή

Ανακούφιση για το ερεθισμένο δέρμα και την ακμή

Γνωρίζετε πως η λευκή σάρκα του καρπουζιού βοηθάει στα προβλήματα της ακμής αλλά και σε ερεθισμένο από τον ήλιο ή από κάψιμο δέρμα; Κόψτε μια φέτα και τρίψτε ελαφρά με τη λευκή σάρκα τα σημεία που έχουν πρόβλημα. Επαναλάβετε κάθε μέρα και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Διαβάστε επίσης παρακάτω πώς να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται