Πίσω

5 τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές όσο θα λείπετε διακοπές

Για τους περισσότερους από εμάς, το καλοκαίρι είναι η περίοδος των διακοπών! Είτε αυτές είναι πολυήμερες είτε μικρές αποδράσεις 3-4 ημερών.

Και όσο εμείς είμαστε σε κάποιο όμορφο μέρος  και χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλασσα, το άδειο σπίτι μας μπορεί να γίνει πιθανός στόχος για επίδοξους κλέφτες. Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές κατά την περίοδο των διακοπών είναι να προετοιμαστείτε και να ενημερωθείτε κατάλληλα. Με αυτούς του 5 ανέξοδους τρόπους που προτείνουν επαγγελματίες που ασχολούνται με την ασφάλεια και φύλαξη σπιτιών, μπορείτε να ενισχύσετε την άμυνα του σπιτιού σας από ανεπιθύμητους επισκέπτες.

  1. Μην κλειδώνετε απλά τις συρόμενες μπαλκονόπορτες.

πως να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές όσο θα λείπετε διακοπές

Κλείστε τες και κλειδώστε τες φυσικά, αλλά, τοποθετήστε επιπλέον ένα σκουπόξυλο (ή άλλο ξύλο ή μεταλλικό σωλήνα) με τέτοιο τρόπο ώστε να μπλοκάρετε από μέσα το άνοιγμά τους.

  1. Ζητήστε από ένα γείτονα να μαζεύει την αλληλογραφία σας

πως να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές όσο θα λείπετε διακοπές

Ένα γεμάτο γραμματοκιβώτιο, ή πολλά γράμματα πεταμένα στην είσοδο του σπιτιού σας, μαρτυράν ότι λείπετε καιρό από το σπίτι σας. Ζητήστε από έναν γείτονα ή ένα άλλο άτομο εμπιστοσύνης να μαζεύει την αλληλογραφία σας κάθε 2-3 μέρες όσο θα λείπετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δίνετε πασιφανή στόχο ότι το σπίτι σας είναι άδειο.

  1. Κάντε το να φαίνεται ότι δεν είναι άδειο

πως να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές όσο θα λείπετε διακοπές

Οι περισσότεροι διαρρήκτες ψάχνουν για σπίτια που δεν είναι κανείς μέσα, προκειμένου να κάνουν τη δουλίτσα τους ανενόχλητοι. Σετάρετε κάποιο φως σε χρονοδιακόπτη, έτσι ώστε να ανοιγοκλείνει κάποιες ώρες της ημέρας. Αν δε έχετε χρονοδιακόπτη, αφήστε κάποιο φως με φωτοκύτταρο ή ένα απλό φως μέσα στο σπίτι ανοιχτό. Πολλοί αφήνουν και ένα ραδιόφωνο να σιγοπαίζει σε ένα σημείο του σπιτιού. Επίσης, αν έχετε ανοιχτό γκαράζ, καλό θα είναι να μην το αφήνετε άδειο για όλες τις μέρες που θα λείπετε. Παρκάρετε το δεύτερο αυτοκίνητο ή άλλο αυτοκίνητο οικογένειας ή φίλου που δεν χρησιμοποιείται.

  1. Αποφύγετε να ενημερώσετε τους πάντες ότι θα λείπετε

Δεν χρειάζεται να μάθει μέχρι και ο μανάβης της γειτονιάς ότι θα λείψετε 20 μέρες! Πείτε ότι θα λείπετε μόνο σε άτομα που χρειάζεται να το ξέρουν. Δεν λέμε να το κρύβετε, αλλά μην το διαλαλείτε κιόλας!

  1. Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα

πως να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές όσο θα λείπετε διακοπές

Ελέγξτε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι κλειστά και κλειδωμένα και ότι δεν έχει ξεχαστεί κάποιο που δεν πολυχρησιμοποιείτε ξεκλείδωτο, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Με αυτές τις απλές ενέργειες, θα ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας για να χαρείτε ανέμελες διακοπές!

Δες εδώ πώς να πακετάρετε τη βαλίτσα σας για τις διακοπές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται