«Μαεροτσκαλίσματα» -Γεύσεις και αρώματα από την Αντίπαρο

Η Αντίπαρος, ένας μικροσκοπικός παράδεισος στην καρδιά του Αιγαίου, έχει τα τελευταία χρόνια μετατραπεί στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, που οι περισσότεροι επισκέπτονται φανατικά, κάθε καλοκαίρι, ξανά και ξανά το νησί. Οι φιλόξενοι Αντιπαριώτες, υποδέχονται θερμά τους φιλοξενούμενούς τους και τους μαγεύουν με τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών της Αντίπαρου, από το 1983 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, πιστός στους σκοπούς της ίδρυσής του, προσπαθεί για τη διάσωση και διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού. Έτσι, κάνοντας μία εκπληκτική δουλειά κατέγραψε με κόπο και μεράκι τις διατροφικές συνήθειες της Αντιπάρου στο βιβλίο μαγειρικής “Μαεροτσκαλίσματα”, συλλέγοντας όλες τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού, για να μην εκλείψουν και λησμονηθούν.

Ευχαριστώ θερμά τις εμπνεύστριες που κατάφεραν να υλοποιήσουν τη συλλογή αυτή, το ΔΣ του 2010 τις κ. Φαρούπου Μαρουσώ, Βιάζη Λίτσα, Φιλολία Μαρία, Κρητικού Ελένη, Κρητικού Κατερίνα, Καλαργύρου Μπέτυ.

Και ιδιαίτερα το σημερινό ΔΣ, τα μέλη  και τις εθελόντριες που εργάζονται μεθοδικά και δυναμικά για τη προώθηση του βιβλίου

Πρόεδρος                 Κριτσαντώνη Μαγδαληνή
Αντιπρόεδρος          Καλαργύρου  Μαρία
Γραμματέας             Τριανταφύλλου  Μαργαρίτα
Ταμίας                       Καστανιά Μαρίνα
Δημ. Σχέσεων          Λυμπεροπούλου  ‘Αννα
Γραμματέας Β         Καρποντίνη  Στέλλα
Ταμίας Β                   Κλαίρα Μαριάνου

για την παραχώρηση των συνταγών και των φωτογραφιών από το βιβλίο τους.

https://www.argiro.gr/2018/07/maestrotsaklismata-gefseis-kai-aromata-apo-tin-antiparo/