Πίσω

Πώς θα κρατήσετε το μαγιό σας σαν καινούριο

  1. Προετοιμάστε κατάλληλα το καινούριο σας μαγιό

Όταν αγοράζετε καινούριο μαγιό, πριν το φορέσετε για τα καλοκαιρινά σας μπάνια βουτήξτε το σε μία λεκανίτσα με κρύο νερό και ξύδι για να σφραγίσετε τα χρώματα του υφάσματος. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το να μουλιάσει 20-30 λεπτά. Το κρύο νερό να βοηθήσει το ξύδι να διεισδύσει στις ίνες του υφάσματος και να διατηρήσει τα χρώματα καλύτερα.

Πώς θα κρατήσετε το μαγιό σας σαν καινούριο

  1. Κάντε ντουζ πριν βουτήξετε στην πισίνα

Το ύφασμα του μαγιό σας απορροφά και συγκρατεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού όταν είναι στεγνό και βραχεί. Προτιμήστε λοιπόν να κρατήσει καθαρό νερό από τη ντουζιέρα και όχι το νερό της πισίνας με τα χλώρια και τα πρόσθετα που μόνο κακό θα του κάνουν.

  1. Ξεπλυθείτε με καθαρό νερό ανάμεσα στις βουτιές

Είτε είστε απολαμβάνετε τις βουτιές σας σε μία πισίνα, είτε στη θάλασσα, αν σας δίνεται η ευκαιρία, ξεπλύνετε το σώμα σας και μαζί το μαγιό σας από το αλάτι ή το χλώριο.

  1. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε να στεγνώσει

Αν αλλάξετε μαγιό κατά την παραμονή σας στην παραλία, ξεπλύνετε αυτό που φορούσατε με μπόλικο κρύο νερό και κρεμάστε το κάπου να στραγγίσει και να στεγνώσει. Μην τυλίγετε τα μαγιό σας βρεγμένα σε πετσέτες και μέσα στις τσάντες σας. Υπάρχει πιθανότητα λόγω της υγρασίας να μυρίσουν και να αναπτυχθούν μύκητες της μούχλας ιδιαίτερα αν ξεχαστούν εκεί.

πως πλενω το μαγιο πλύσιμο

  1. Πλύνετε το μαγιό σας απαλά στο χέρι

Με το που γυρίσετε σπίτι μετά την επίσκεψή σας στην παραλία ή στην πισίνα, γεμίστε τον νιπτήρα με κρύο νερό, προσθέστε μικρή ποσότητα από ένα απαλό απορρυπαντικό (όχι παραπάνω από 1 κουταλιά), ζουλήξτε και τρίψτε απαλά το μαγιό σας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο τρίψιμο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά κρύο νερό το οποίο κρατάει κλειστές τις ίνες του υφάσματος και βοηθάει στο να μην ξεθωριάσουν τα χρώματα.

  1. Ξεπλύνετε καλά από το απορρυπαντικό

Αφού πλύνετε το μαγιό σας, στραγγίξτε το νερό με το απορρυπαντικό, και ρίξτε μπόλικο καθαρό νερό. Αφού το ξεπλύνετε και στραγγίσετε το νερό, κρατήστε το στα χέρια σας και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει καλά πάνω του. Ακόμα και το πιο απαλό απορρυπαντικό αν μείνει στο μαγιό σας θα χαλάσει την ελαστικότητα των ινών και θα ξεθωριάσει τα χρώματα.

Πώς θα κρατήσετε το μαγιό σας σαν καινούριο

  1. Αφήστε το μαγιό σας να στεγνώσει φυσικά

Αφού το ξεπλύνετε, αφήστε το να στραγγίσει καλά χωρίς να το στύψετε. Αν το πάνω μέρος ή σε κάποιο άλλο σημείο περιλαμβάνει ενίσχυση, ζουλήξτε ελαφρά να φύγει το νερό που έχει απορροφηθεί. Κρεμάστε το έξω να στεγνώσει. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε θέρμανση ή στεγνωτήριο.

Αν βρήκατε χρήσιμες αυτές τις συμβουλές, διαβάστε επίσης πώς να διατηρήσετε τις πετσέτες θαλάσσης μαλακές και αφράτες, όπως τη μέρα που τις αγοράσατε!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται