4 απλοί τρόποι για να απογειώσετε τα ζυμαρικά σας

Ψήστε τα για να αποκτήσουν σκούρο χρώμα και διαφορετική γεύση

Βάλτε τα ζυμαρικά (προτιμήστε πένες, ριγατόνι, φαρφάλες κτλ) σε ένα ταψί, και αραιώστε τα έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα στρώμα. Ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10-15 λεπτά. Έτσι θα αποκτήσουν σκούρο χρώμα και μια πιο γεμάτη γεύση. Βράστε τα κανονικά σε νερό και συνεχίστε με μια απλή σάλτσα της επιλογής σας.

Προσθέστε στο νερό μαγειρική σόδα για να φτιάξετε ramen

Βάζετε το νερό να βράσει και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Ρίχνετε στο νερό σπαγγέτι λεπτά και τα βράζετε κανονικά. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό κάτω από τη βρύση. Τα προσθέτετε στην αγαπημένη σας σούπα.

Τα ζυμαρικά με αυτή την διαδικασία γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα και αποκτούν μαστιχωτή υφή.

Φτιάξτε πανεύκολο κριθαρότο

Σε ένα βαθύ τηγάνι, κάψτε 1 κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίστε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Προσθέστε τα ζυμαρικά (προτιμήστε κριθαράκι για κριθαρότο ή άλλο μικρό ζυμαρικό) και συνεχίζετε το μαγείρεμα σαν να πρόκειται για ριζότο, με το ζωμό της επιλογής σας, βούτυρο, παρμεζάνα κτλ.

Φτιάξτε μακαρόνια με τυρί στο φούρνο μικροκυμάτων

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μια κούπα κοφτό μακαρονάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε μία κούπα κρύο νερό. Βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Βγάζετε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε 1/2 κούπα γάλα, 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ, ανακατεύετε και ξαναβάζετε στο μικροκυμάτων για άλλα 3 λεπτά. Σε λιγότερο από 10 λεπτά, έχετε έτοιμα τα μακαρόνια σας, τυρένια και πεντανόστιμα.

 

 

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε