Πίσω

4 λαχανικά που αντικαθιστούν το κρέας

Ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους να αντικαταστήσετε το κρέας που καταναλώνετε ή έστω να το μειώσετε χωρίς να χάσετε ούτε σε θρεπτικά συστατικά αλλά ούτε και σε γεύση; Γίνεται να αντικατασταθεί το κρέας με λαχανικά και να μην μας λείψει κανένα από τα αγαπημένα μας φαγητά;  Γίνεται, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω λαχανικά. Άλλωστε, η χορτοφαγική και η vegan κουζίνα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που σε μερικές περιπτώσεις είναι και πιο γευστική.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια αν μαγειρευτούν με τον κατάλληλο τρόπο δίνουν αυτή την αίσθηση της γεύσης αλλά και του κορεσμού που δημιουργεί το κρέας. Προτιμήστε τα Portobello και τα λευκά μανιτάρια. Είναι υγιεινά και πραγματικά μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές.

Δοκιμασμένες συνταγές είναι ο μουσακάς με κρέμα πατάτας, τα μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά, η ομελέτα φούρνου με πατάτες και μανιτάρια και το αγαπημένο όλων ριζότο με μανιτάρια.

Μελιτζάνες

Η μελιτζάνα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, χαλκού, και βιταμινών. Πλούσια σε γεύση και χορταστική, η μελιτζάνα δίνει άπειρες δυνατότητες στη μαγειρική. Συνδυαστικά αλλά και σκέτη.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τις μαγειρέψετε, όπως ο πιο απλός μελιτζάνες ψητές, και μελιτζανοσαλάτα η να τις συνδυάσετε με όσπρια, ρεβύθια με μελιτζάνες

Κουνουπίδι και μπρόκολο

Γίνεται το κουνουπίδι με την τόσο ουδέτερη γεύση να αντικαταστήσει το κρέας; Και όμως γίνεται! Δοκιμάστε το κουνουπίδι πανέ και θα καταλάβετε. Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του κοτόπουλου σε διάφορα ασιατικά πιάτα.

Το μπρόκολο μαγειρεύεται στο φούρνο, βραστό και γίνεται και υπέροχη σούπα.

Παντζάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται