Πίσω

5 από τα πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο

Λευκή τρούφα

Λευκή τρούφα

Η ανάπτυξη, η συλλογή και η συντήρηση της λευκής τρούφας απαιτεί εξαιρετικά ειδικές συνθήκες και χειρισμούς γι’ αυτό και στην Ευρώπη κοστίζει 2.000 ευρώ το κιλό.

 Σαφράν 

 Σαφράν

Το σαφράν προέρχεται από τον ύπερο του άνθους του φυτού κρόκος και μπορεί να συλλεχθεί μόνο για μερικές ημέρες το χρόνο- το φθινόπωρο. Για να μαζευτεί μόνο ένα κιλό σαφράν είναι απαραίτητο να κοπούν 300.000 λουλούδια. To συγκεκριμένο καρύκευμα μπορεί να κυμανθεί από 500 έως 1.000 ευρώ το κιλό.

Λευκό Μαργαριταρένιο Χαβιάρι 

Λευκό Μαργαριταρένιο Χαβιάρι

Προέρχεται από τον οξύρρυγχο αλμπίνο, ένα είδος μεγάλου ψαριού που ζει στην Κασπία Θάλασσα. Το κόστος του είναι τόσο υψηλό, γιατί τα αυγά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν το ψάρι φτάσει την ηλικία των 100 χρόνων. Ένα κιλό από αυτό το χαβιάρι κοστίζει 8.500 ευρώ.

Τυρί ταράνδου

Τυρί ταράνδου

Ένα από τα πιο ακριβά τυριά του κόσμου παράγεται μονάχα σε ένα μέρος: στο αγρόκτημα Moose House στη Σουηδία. Βγαίνει σε πολύ περιορισμένες ποσότητες, είναι λευκό και κοστίζει 1000 ευρώ το κιλό.

Καφές Kopi Luwak

Καφές Kopi Luwak

Αυτός ο καφές  έχει πολύ εξειδικευμένο τρόπο παραγωγής και παράγεται σε μεγάλες ποσότητες στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Ινδία και είναι ο ακριβότερος στον κόσμο. Το κόστος του κυμαίνεται από 250 έως 1.200 ευρώ το κιλό.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται