Μυστικά για τέλεια μηλόπιτα

Κάτι μοσχομύρισε!

Μπείτε γρήγορα στην κουζίνα, γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε μια ζουμερή και μυρωδάτη μηλόπιτα.

Ακολουθήστε τα μυστικά μου και φτιάξτε την πιο αφράτη, αρωματική και κολασμένη μηλόπιτα που φτιάξατε ποτέ.

μηλόπιτα
Αναποδογυριστή μηλόπιτα

-Επιλέξτε σφιχτά ώριμα και ζουμερά μήλα, για να μοσχοβολήσει η μηλόπιτα που θα φτιάξετε.

-Επιλέξτε μήλα αυτών των δύο ποικιλιών
1)Granny smith
: ξινόμηλα, τα οποία έχουν έντονο πράσινο  χρώμα, σφιχτή, τραγανή σάρκα και ελαφρώς  όξινη γεύση, και
2)Golden delicious: Τριπόλεως με τραγανή χυμώδη σάρκα και πολλά αρώματα.
Η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε όποια ποικιλία μήλων σάς αρέσει. Όμως, σίγουρα βάλτε στην μηλόπιτα και 2-3 μήλα από τις παραπάνω ποικιλίες, γιατί θα δώσουν ένταση στη μηλόπιτα σας και πολλά αρώματα Επίσης, αυτές οι ποικιλίες μετά το μαγείρεμα-ψήσιμο δεν λιώνουν και δεν υγροποιούν τη ζύμη.

-Για ζουμερές μηλόπιτες με πολύ άρωμα,κόψτε τα φρούτα σε ένα μπολ, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και το μπαχαρικό της αρεσκείας σας -κανέλα ή μοσχοκάρυδο- κι ανακατέψτε με τα χέρια. Αφήστε να σταθούν για λίγο. Το άρωμα που θα δώσει ο χυμός που θα μείνει στο μπολ κάνει τη μηλόπιτα μοναδική.

-Αφήστε τη φλούδα πάνω στα μήλα,όταν αυτή είναι λεπτή, γιατί δίνει αρώματα στη μηλόπιτα. Στα κόκκινα μήλα που έχουν χοντρή φλούδα αφαιρέστε τη.

Προσοχή στο ψήσιμο. Η μηλόπιτα κέικ, που έχει μέσα στη ζύμη πολύ φρούτο, θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο ώστε να στεγνώσει σωστά.

μηλόπιτα κέικ
Μηλόπιτα κέικ σε 5′

-Βγάλτε τη μηλόπιτα όταν πρέπει από το σκεύος που ψήθηκε. Μια αναποδογυριστή μηλόπιτα πρέπει, αφού βγει από το φούρνο, να σταθεί για λίγο και να αναποδογυριστεί σε πιατέλα όσο ακόμα οι καραμέλες του μήλου είναι ζέστες. Αν την αφήσουμε να κρυώσει θα σκληρύνει και δεν θα βγαίνει από το ταψί.

-Σερβίρετε τη μηλόπιτα και κρύα. Ζεστή είναι σίγουρα πιο προκλητική. Δοκιμάστε όμως, να αφήσετε τη μηλόπιτα να σταθεί για μερικές ώρες. Θα κρυώσουν οι χυμοί του μήλου και θα μετατραπούν σε ένα ωραίο σιρόπι που θα ποτίσει τη ζύμη της μηλόπιτα σας, κάνοντάς την καλύτερη από ότι ήταν ζεστή.

Αχ, νιώθω σαν να μοσχομύρισε η μηλόπιτα που φτιάχνετε στο σπίτι σας!

Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Καλή επιτυχία!