Πίσω

Πώς να χωρίσω το ασπραδι αυγου Αργυρω;

1ος Τρόπος

Για να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια, υπάρχει ο κλασικός γνωστός τρόπος, με το σπάσιμο του αυγού στα δύο και το πέρασμα του κρόκου από το ένα στο άλλο τσόφλι.

πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια

2ος Τρόπος

Ένας άλλος και πολύ αποτελεσματικός τρόπος, είναι μετά το σπάσιμο του αυγού, να γίνει ο διαχωρισμός στη χούφτα του χεριού. Αδειάζετε το αυγό στο χέρι σας, και ανοίγοντας ελάχιστα τα δάχτυλα, το ασπράδι θα περάσει και θα πέσει ενώ ο κρόκος θα μείνει στη χούφτα σας.

πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια

Extra tip

Πώς θα απομακρύνετε ένα μικρό κομμάτι τσόφλι από τα σπασμένα αυγά σας

Σας έχει τύχει ποτέ να σας πέσει ένα μικρό κομματάκι τσόφλι στα αυγά σας, αφού τα σπάσετε για να φτιάξετε φαγητο , ή ένα μείγμα για γλυκό; Όταν λοιπόν συμβαίνει, που συμβαίνει συχνά, ενστικτωδώς προσπαθούμε να πιάσουμε αυτό το μικρό και ανεπιθύμητο κομματάκι τσόφλι με τα δάχτυλά μας. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι αυτός ο τρόπος απομάκρυνσης δεν είναι και πολύ αποτελεσματικός, μιας και το άτιμο το τσόφλι, ξεφεύγει συνέχεια γλιστρώντας ανάμεσα στα δάχτυλά μας και δεν πιάνεται εύκολα.

πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια

Ο πιο εύκολος τρόπος να το απομακρύνετε, είναι χρησιμοποιώντας το ίδιο το τσόφλι του αυγού. Πιάνετε λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι τσόφλι από τα αυγά που σπάσατε, το χρησιμοποιείτε σαν κουτάλι ή σαν κουπίτσα και βγάζετε στο λεπτό το μικρό κομματάκι τσόφλι από το μείγμα σας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται