Μηλόπιτα ανάποδη
Η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα χωρίς μίξερ από την Αργυρώ είναι το κάτι άλλο! Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε...
Μαγείρεψε Επιλέξτε σφιχτά ώριμα και ζουμερά μήλα, για να μοσχοβολήσει η μηλόπιτα που θα φτιάξετε.
Επιλέξτε μήλα αυτών των δύο ποικιλιών
1)Granny smith: ξινόμηλα, τα οποία έχουν έντονο πράσινο χρώμα, σφιχτή, τραγανή σάρκα και ελαφρώς όξινη γεύση.
2)Golden delicious: Τριπόλεως με τραγανή χυμώδη σάρκα και πολλά αρώματα.

Η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε όποια ποικιλία μήλων σάς αρέσει. Όμως, σίγουρα βάλτε στην μηλόπιτα και 2-3 μήλα από τις παραπάνω ποικιλίες, γιατί θα δώσουν ένταση στη μηλόπιτα σας και πολλά αρώματα Επίσης, αυτές οι ποικιλίες μετά το μαγείρεμα-ψήσιμο δεν λιώνουν και δεν υγροποιούν τη ζύμη.
Για ζουμερές μηλόπιτες με πολύ άρωμα, κόψτε τα φρούτα σε ένα μπολ, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και το μπαχαρικό της αρεσκείας σας – κανέλα ή μοσχοκάρυδο – και ανακατέψτε με τα χέρια. Αφήστε να σταθούν για λίγο. Το άρωμα που θα δώσει ο χυμός που θα μείνει στο μπολ κάνει τη μηλόπιτα μοναδική.
Αφήστε τη φλούδα πάνω στα μήλα, όταν αυτή είναι λεπτή, γιατί δίνει αρώματα στη μηλόπιτα. Στα κόκκινα μήλα που έχουν χοντρή φλούδα αφαιρέστε τη.
Προσοχή στο ψήσιμο. Η μηλόπιτα κέικ, που έχει μέσα στη ζύμη πολύ φρούτο, θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο ώστε να στεγνώσει σωστά.