Μυστικά για τον καλύτερο μπακλαβά της ζωής σας!

Θέλω όταν πιάνω ένα κομμάτι μπακλαβά να μην στάζουν τα σιρόπια.

Θέλω να δαγκώνω μια μπουκιά και τα φύλλα να είναι τραγανά, σωστά σιροπιασμένα και να τρελαίνομαι από τη γεύση του μπακλαβά και την τραγανή υφή του.

Ο μπακλαβάς με καρύδι είναι υπέροχος!

μπακλαβάς ρολό
Μπακλαβάς με σοκολάτα

Αν και πολλοί , εκτός από καρύδι, τον φτιάχνουν και με αμύγδαλο, εγώ ψηφίζω φυστίκι γιατί τρελαίνομαι για τη γεύση του.

Γι’ αυτό, λοιπόν, όσοι από εσάς ψάχνετε ακριβώς τα ίδια με μένα από τον μπακλαβά, δείτε τα μυστικά μου και φτιάξτε τον ωραιότερο μπακλαβά της ζωής σας.

μπακλαβάς
Μπακλαβάς της Αργυρώς

Τι να προσέξετε για να φτιάξετε τον καλύτερο μπακλαβά.

Επιλέξτε αρίστης ποιότητας βούτυρο με υπέροχο άρωμα. Αυτό είναι καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Για να μην ανασηκώνονται τα φύλλα στο ψήσιμο, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό τον μπακλαβά, λίγο πριν μπει στον φούρνο

Για να μην σκορπάει η γέμιση του μπακλαβά όταν κόβουμε τα κομμάτια, πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένο το καρύδι ή το φυστίκι.

Για να ψηθεί σωστά, μέχρι μέσα η καρδιά του μπακλαβά, θέλει αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά, για να ροδίσουν όλες οι στρώσεις του φύλλου. Αποφεύγουμε τον αέρα, γιατί το ψήσιμό του είναι επιθετικό.

Όταν περάσει μιάμιση ώρα από την αρχή του ψησίματος του μπακλαβά, ανοίξτε το φούρνο.  Τότε πρέπει να ακούσετε τον τριζάτο ήχο του καλά ψημένου μπακλαβά, γιατί αν παρατηρήσετε το τρίξιμο των ψημένων φύλλων ακούγεται! Αυτό σημαίνει ότι είσαστε σε πολύ καλό δρόμο, γιατί μέχρι τώρα τον έχετε ψήσει τέλεια.

Για σωστό σιρόπιασμα του μπακλαβά, ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι στο ζεστό μπακλαβά. Έτσι θα πετύχουμε μοναδικό, έξτρα τραγανό και σωστά σιροπιασμένο αποτέλεσμα.

Λίγες κουταλιές μέλι στην επιφάνεια των φύλλων του μπακλαβά μετά το σιρόπιασμα του, και όσο ακόμα ειναι ζεστός, του δίνουν απίστευτη νοστιμιά.

Είναι καλύτερα να μείνει μια νύχτα και να κοπεί την επόμενη,  όπως και όλα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Έτσι, ποτίζουν τα φύλλα πιο σωστά και ρουφάνε το σιρόπι χωρίς να στάζει.

ζαγορίτικος μπακλαβάς
Ζαγορίτικος μπακλαβάς

Αν ακολουθήσετε αυτά που σας γράφω θα απολαύσετε τον ωραιότερο, σωστά σιροπιασμένο μπακλαβά που δεν θα στάζει και το φύλλο θα παραμένει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Στ’ αλήθεια, λιγώθηκα! Αυτή την ώρα που σας τα γράφω λαχτάρησα έναν μπακλαβά!

Ακολουθήστε τις συμβουλές και φτιάξτε τον μπακλαβά που θα μείνει σε όλους αξέχαστος!

Είμαι πάντα εδώ για να μοιράζομαι μαζί σας την πείρα μου και όλα τα μυστικά μου, για να έχετε σίγουρη και απόλυτη επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε.